Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 08:31

Ανω Πόλη Κυπαρισσίας: Βραδιά αφιερωμένη στον Μιχάλη Κατσαρό (φωτογραφίες)

Ανω Πόλη Κυπαρισσίας: Βραδιά αφιερωμένη στον Μιχάλη Κατσαρό (φωτογραφίες)

 

Λογοτεχνική βραδιά - αφιέρωμα στο μεγάλο Κυπαρίσσιο ποιητή Μιχάλη Κατσαρό πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λαογραφικό Μουσείο «Κωστής Παλαμάς» στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Παρουσιάστηκε το έργο του ποιητή μέσα από ένα πλέγμα ομιλιών, απαγγελίας ποιημάτων αλλά και τραγουδιών από μελοποιημένους στίχους του ποιητή.

Η εκδήλωση με θέμα” Μιχάλης Κατσαρός: «Είμαι ο άνεμος η βροχή τα έρημα δάση»” έγινε , με αφορμή σχετική έκδοση του περιοδικού “Νέο Επίπεδο”, ενώ τη διοργάνωσαν ο Σύλλογος Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά», το περιοδικό «Τριφυλιακή Εστία», το περιοδικό «Νέο Επίπεδο» και οι συνεργάτες του μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας.

Για τον ποιητή μίλησαν και διάβασαν  ποιήματα του οι Αντώνης Σκιαθάς: ποιητής, πρόεδρος του γραφείου ποιήσεως, Παντελής Μπουκάλας: ποιητής, μεταφραστής, κριτικός λογοτεχνίας,  Γιάννης Στεφανάκις: ζωγράφος, χαράκτης, ποιητής, Νίκος Καλογερόπουλος: ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και Κώστας Κρεμμύδας: ποιητής, εκδότης του περιοδικού “Μανδραγόρας”.

Στο ισόγειο του Μουσείου φιλοξενήθηκε έκθεση με έργα του Γιάννη Στεφανάκι καθώς και των ζωγράφων Ελεάννας Μαρτίνου και Θανάση Μακρή, ενώ ο μουσικός Πάνος Τσίτσικας με τους συνεργάτες του παρουσίασαν αποσπάσματα από το μελοποιημένο έργο του ποιητή, σε συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου.

Κ.Μπ.