Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 20:35

"Σκωτσέζικο Ντους" από την "Αυτοσχέδια σκηνή"

Γράφτηκε από την
"Σκωτσέζικο Ντους" από την "Αυτοσχέδια σκηνή"

 

Το έργο "Σκωτσέζικο Ντους" της Χρύσας Σπηλιώτη θα ανεβάσει το επόμενο διάστημα η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα "Αυτοσχέδια σκηνή".

Υστερα από την επιτυχία “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, που ανέβηκε το 2019 και απέσπασε δύο βραβεία (καλύτερης παράστασης και β γυναικείου ρόλου), στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Εραστιτεχνικού Θεάτρου, και μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, θα παρουσιαστεί η νέα παραγωγή της ομάδας, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκαφιδά, με ένα έργο κωμικό και δροσερό της γνωστής συγγραφέως και ηθοποιού. Η "Αυτοσχέδια σκηνή" με αυτό το έργο, αποδίδει φόρο τιμής στην συγγραφέα, καθώς φέτος ,συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που βρήκε τραγικό θάνατο στο Μάτι. Η ομάδα έχει ανεβάσει ξανά έργο της Χρύσας Σπηλιώτη. Ηταν το 2014 με το "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική" με άδεια της ιδίας τότε. Η πρώτη συνάντηση για το έργο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο “Θέατρο βαγόνι”, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 27210-81597 και 6908676277.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο σκηνοθέτης που με την εξουσιαστική του διάθεση ταλαιπωρεί τον θίασο. Οι ηθοποιοί που με τα "βεντετιλίκια" και το ευαίσθητο Εγώ τους "επιστρέφουν" την ταλαιπωρία στον σκηνοθέτη. Και όταν μάλιστα αρχίζουν τα μάλλον μπερδεμένα ερωτικά μπλεξίματα, τότε τα προβλήματα που προκύπτουν ως προς το ανέβασμα της παράστασης της Λυσιστράτης πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα...


NEWSLETTER