Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 08:12

Χριστουγεννιάτικη συναυλία πιάνου με τον Μάνο Κιτσικόπουλο

Γράφτηκε από τον

Χριστουγεννιάτικη συναυλία πιάνου με το διακεκριμένο Μεσσήνιο πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο θα διοργανώσει αύριο Κυριακή στις 11.30 π.μ. το “Περιβόλι της Γιαγιάς” του Ιδρύματος Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου, στο χώρο του σχολείου (Φιλελλήνων 49).

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Παρασκευή, ο Μάνος Κιτσικόπουλος αναφέρθηκε στο όραμα του, το οποίο είναι να μεταφέρει στα παιδιά τη δική του αγάπη για τη μουσική. «Οι μικρές ηλικίες είναι σημαντικό να έρχονται σε επαφή με τη μουσική, όχι μόνο στο σπίτι αλλά και δια ζώσης με αυτή, βλέποντας πως είναι μια παράσταση και πως είναι κάποιος να παίζει πιάνο για παράδειγμα» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως αν τα παιδιά αποκτήσουν από μικρή ηλικία ερεθίσματα γύρω από τη μουσική, είναι ότι καλύτερο για τη συναισθηματική και τη νοητική τους ανάπτυξη.

Το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανεξάρτητη εμπειρογνώμων για ευρωπαϊκά προγράμματα και εμπνεύστρια της εκδήλωσης, Λουίζα Αναστοπούλου παρατήρησε πως αυτό που λείπει από το εκπαιδευτικό σύστημα είναι η βιωματική εκπαίδευση, μαθαίνοντας τα μικρά παιδιά πως να μαθαίνουν. «Κάνοντας πλέον ευρωπαικά προγράμματα στην Καλαμάτα, όταν είδα αυτό το σχολείο σκέφτηκα πως η δική μου συνεισφορά θα πρέπει να είναι η εξωστρέφεια του, φέρνοντας επώνυμους ανθρώπους ώστε να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα που εστιάζει στην εισαγωγή καλλιτεχνών και τεχνών στα σχολεία από το Νηπιαγωγείο» επισήμανε, κάνοντας γνωστό πως αφορμή για τη συνεργασία με το Μάνο Κιτσικόπουλο ήταν η βραδιά μουσικής και λόγου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης που συμμετείχε ο ίδιος το καλοκαίρι, ζητώντας του να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αυριανής εκδήλωσης εθελοντικά.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως τα παιδιά θα συμμετέχουν στη συναυλία, όντας το όλο event το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σκεπτικού της. Τέλος, η νηπιαγωγός Σοφία Λάμπρη, συμπλήρωσε πως η μουσική στο σχολείο είναι το α και το ω, όντας ένα μέσο προσαρμογής για τα παιδιά, με πρόσφατο παράδειγμα παιδιά από την Ουκρανία που ήρθαν στην Καλαμάτα, νιώθοντας ευχάριστα όταν άκουσαν παιδικά τραγούδια από τη χώρα τους. «Ο ρυθμός της μουσικής συνδέεται με τη μνήμη των παιδιών, προσπαθώντας να θυμηθούν τα λόγια, έχοντας σχέση με τα μαθηματικά και τη γλώσσα» κατέληξε.  Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ακούσματα όπως: “Το βαλς των χαµένων ονείρων” (Μάνος Χατζιδάκις), “Fur Elise” (Ludwig van Beethoven), “Theme from Pirates of the Caribbean” (Hans Zimmer), “Theme from Harry Potter” (John Williams), “Επιλογές από το Καρναβάλι των Ζώων” (Camille Saint Saens), αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 27210 94230-1.

 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ BAZAAR

Tο “Περιβόλι της Γιαγιάς” ακόμα, διοργάνωσε την Παρασκευή Χριστουγεννιάτικο bazaar στον χώρο του, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Γονείς και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν είδη σπιτιού, χειροτεχνήματα και παιδικά ρούχα σε χαμηλές τιμές.

Τ.Αν.