Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 19:19

Εκοψε πίτα το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Εκοψε πίτα το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

 

Την πίτα του έκοψε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση έγινε στο χώρο του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Άγγελος Χρονάς μίλησε για τη σημασία της πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και αναφέρθηκε στην προώθηση της ψυχοκοινωνικής υγείας μέσω της πρόληψης. Η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου, μαζί με τα επιστημονικά στελέχη Μελίνα Λάππα και Στέλλα Κυριοπούλου, παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά το έτος 2022. Ακολούθησαν εισηγήσεις γονέων και εκπαιδευτικών που έχουν συμμετάσχει στις δράσεις που υλοποιεί η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Μεσσηνίας.

Η Λευκοθέα Γιάλβαλη μετέφερε την εμπειρία της ως συμμετέχουσα σε ομάδες γονέων και σεμιναρίων, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι ο γονιός να βρίσκει στήριξη στο δύσκολο αλλά σημαντικό έργο του. Οι εκπαιδευτικοί Ευγενία Βαμβακά, διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, η Σταυρούλα Κούβελα, διευθύντρια του Λυκείου Δυτικής Μάνης και η Σπυριδούλα Κλαμπατσέα, καθηγήτρια του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, αναφέρθηκαν στην υποστήριξη που έχουν λάβει από την επιστημονική ομάδα του ΚΕΠΕΠΨΥ για να ενδυναμωθούν στο εκπαιδευτικό τους  έργο, αλλά και στις δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο στους μαθητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, αντιδήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.


NEWSLETTER