Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 13:31

Πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Κορυφώνεται το τριήμερο το 163ο Καρναβάλι της Μεσσήνης, με το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσικές εκδηλώσεις και τα καθιερωμένα δρώμενα όπως το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, τις πατροπαράδοτες φωτιές, την αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς και το δρώμενο της Βάμαινας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Σήμερα Σάββατο στις 9 μ.μ. Αποκριάτικος χορός Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης & Τμημάτων Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Βαγγέλη Δούβαλη, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ρόδον».

-Αύριο Κυριακή στις 11 π.μ. Παραδοσιακοί χοροί από συλλόγους της Μεσσήνης στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Συμμετέχουν οι: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης, οι Φίλοι της Μεσσήνης, Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης. Στις 8 μ.μ. Αναβίωση παραδοσιακών δρώμενων «Τυρής – Ταραμάς» & «Φάγατε – Φάγαμε» στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Τενέδου (Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης). Στις 9 μ.μ. Παραδοσιακές φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης (Φωτιά του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, στην συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & 28ης Οκτωβρίου, Φωτιά στα Μπατζάκια μας στου Καίσαρη, στην οδό Πολυτεχνείου, Φωτιά του Θ.Ε.Μ. στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα, απέναντι από το Μουσείο Τ. Κατσουλίδη, Φωτιά του Α.Ο.Μ. στο πάρκινγκ του Αγ. Ιωάννη, στην οδό Σπυροπούλου, Φωτιά από το κατάστημα “Brutal” στην οδό Δημάρχου Σταύρου Τσούση). Στις 10 μ.μ. Street party στην μικρή πλατεία Μεσσήνης με την ραδιοφωνική παραγωγό και dj Ράνια Κωστάκη και τον συνεργάτη της Σταμάτη Βάκρινο.

-Την Καθαρά Δευτέρα στις 11.30 π.μ. οι Φουστανελάδες των συλλόγων της Μεσσήνης οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα. Στις 12 μ. Αναπαράσταση δίκης και απαγχονισμού της γρια-Συκούς από το θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης. Στις 12.30 μ.μ. Κρεμάσματα & κεράσματα στην Κρεμάλα. Στις 2.30 μ.μ. «οι Βάμαινες» στους δρόμους της πόλης από τον Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης. Στις 3 μ.μ. Βαρυσήμαντος λόγος Βασιλιά Καρνάβαλου, Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Παρουσιάζουν ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Νίκος Ρούτσης. Στις 5 μ.μ. Μεγάλη μουσική συναυλία με τη δημοφιλή ποπ τραγουδίστρια Josephine στην πλατεία Μεσσήνης.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

-Αύριο Κυριακή στις 6 μ.μ. «Το καρναβάλι του Μαλλιαρού» στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μαγγανιακού της Τ.Κ. Μαγγανιακού. Στις 7 μ.μ. Φωτιά στην πλατεία της Κοινότητας Ανδρούσας.

-Αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. Φωτιά και αποκριάτικες δράσεις από τον Πολιτιστικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Αριστομένους - Χορεύτρας.

-Αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. Φωτιά στην πλατεία της Κοινότητας Βαλύρας.

-Καθαρά Δευτέρα στις 10.30 π.μ. Κούλουμα στην πλατεία Τ.Κ. Λογγάς.

-Καθαρά Δευτέρα στις 11 π.μ. Κούλουμα και πέταγμα χαρταετού, στο γήπεδο της Βαλύρας.

-Καθαρά Δευτέρα στις 10 π.μ. Πέταγμα χαρταετού, στην τοποθεσία «Φάρος» παραλίας Πεταλιδίου. Στις 12.30 μ.μ. Κούλουμα στην πλατεία Πεταλιδίου.