Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 11:16

"Η δηλητηριάστρια της Μάνης" του Παναγιώτη Γιαννουλέα παρουσιάζεται στην Αθήνα

"Η δηλητηριάστρια της Μάνης" του Παναγιώτη Γιαννουλέα παρουσιάζεται στην Αθήνα

 

Το μυθιστόρημα του Μεσσήνιου συγγραφέα Παναγιώτη Γιαννουλέα "Τετράκις εις θάνατον - Η δηλητηριάστρια της Μάνης” θα παρουσιαστεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. στον Κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44, Αθήνα).

Ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Πανούσης (καθηγητής εγκληματολογίας), Γιάννης Ράγκος (συγγραφέας και δημοσιογράφος) και Πάνος Σόμπολος (δημοσιογράφος, π. πρόεδρος ΕΣΗΕΑ και συντονιστής).

Παρεμβαίνουν οι: Θανάσης Παντές (δημοσιογράφος), Μάιρα Παπαθανασοπούλου (συγγραφέας).

Η Αικατερίνη Δημητρέα, «η δηλητηριάστρια της Μάνης», όπως έχει καταγραφεί στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας, είναι η ηρωίδα του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Γιαννουλέα. Είναι η πρώτη Ελληνίδα κατά συρροή δολοφόνος και η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα. Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, μονοπωλούσε τα δημοσιεύματα τόσο του τοπικού όσο και του αθηναϊκού Τύπου, ενώ αναφορές υπήρξαν και σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού. Ακόμα και σήμερα, εφημερίδες, sites και τηλεοπτικές εκπομπές ασχολούνται με τη «δηλητηριάστρια της Μάνης». Στα πραγματικά γεγονότα, τα οποία ο συγγραφέας έζησε στα εφηβικά του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, υπεισέρχεται η μυθοπλασία.