Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 13:39

Διαβαλκανική έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και μικρογλυπτικής στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Διαβαλκανική έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και μικρογλυπτικής στην Καλαμάτα

 

Διαβαλκανική έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και μικρογλυπτικής με τίτλο “Paths of Art” και συμμετοχή 53 καλλιτεχνών από 10 χώρες,  λειτουργεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου στην Γκαλερί Α49.

Η έκθεση ξεκίνησε από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με διοργανωτή το ηλεκτρονικό περιοδικό “Culture of Balkans” και θα “ταξιδέψει” σε όλες τις πρωτεύουσες των κρατών των Βαλκανίων.

Συνολικά η έκθεση θα χρειαστεί 20 μήνες μέχρι να επισκεφθεί κάθε βαλκανική πρωτεύουσα (Σόφια, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σαράγιεβο, Ποντγκόριτσα, Τίρανα, Πρίστινα, Σκόπια και Κωνσταντινούπολη). Η αυλαία της έκθεσης θα κλείσει τον Δεκέμβριο του 2024 στο Παρίσι. Όπως σημειώνει το Culture of Balkans, «o στόχος της Έκθεσης είναι να αναδείξει την ισότητα μεταξύ των λαών των Βαλκανίων, τα κοινά ενδιαφέροντα, καθώς επίσης και την ομοιομορφία των λαών μέσω της Τέχνης. Μέσα από τα μονοπάτια της Τέχνης, μπορούμε να χαράξουμε τις λεωφόρους της συνεργασίας, της ειρήνης και της ανάπτυξης». Στην έκθεση συμμετέχουν 35 φωτογράφοι με θέμα “Give me Hope”, 15 ζωγράφοι και 3 γλύπτες με ελεύθερο θέμα. Η έκθεση υλοποιείται με την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Ελλάδα.


NEWSLETTER