Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 07:54

“Το σακάκι… βελάζει” από την Πειραματική Σκηνή

Γράφτηκε από την
“Το σακάκι… βελάζει” από την Πειραματική Σκηνή

 

Την παράσταση “Το σακάκι… βελάζει” θα παρουσιάσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στις 9 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Το έργο είναι διασκευή από το βιβλίο του Στανισλάβ Στρατίεβ "Το σακάκι που βελάζει" και θα ανέβει από την φοιτητική θεατρική ομάδα του συλλόγου. Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται σε ενήλικο και έφηβο κοινό, μια φαρσοκωμωδία που καυτηριάζει την γραφειοκρατία, την αμφισβητούμενη έννοια της κοινής λογικής και την δυσκολία των ανθρώπινων επικοινωνιών. Η διασκευή-σκηνοθεσία είναι της Γιώλικας Πουλοπούλου, η μουσική του Χρήστου Καλαϊτζόπουλου και τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες η Πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας Λέττα Πετρουλάκη γνωστοποίησε πως η ομάδα των φοιτητών αποτελείται από παιδιά που φοιτούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Καλαμάτας, έχοντας καταγωγή από άλλα μέρη της χώρας. «Φεύγοντας από την Καλαμάτα, θέλουμε πέρα από τις σπουδές τους να θυμούνται αυτή τη θεατρική εμπειρία, κάνοντας τους να αγαπήσουν περαιτέρω την πόλη μας» σημείωσε, ευελπιστώντας όπως είπε ο κόσμος να “αγκαλιάσει” την παράσταση. Η Γιώλικα Πουλοπούλου έκανε λόγω για μια επίκαιρη παράσταση παρότι γράφτηκε το 1976, τονίζοντας πως πέρα από την γραφειοκρατία, το έργο κατά βάση αφορά τη σχέση των ανθρώπων με το δίκιο, την παραδοχή του λάθους και την υποστήριξη της αλήθειας μέχρι τέλους. «Η παράσταση έχει βαθιά νοήματα που αφορούν και τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν το περασμένο διάστημα» είπε η ίδια, εννοώντας την τραγωδία των Τεμπών. Εκ μέρους των ηθοποιών μίλησαν για τους ρόλους τους ο Μιχάλης Κραουνάκης, η Κατερίνα Μελισσουργάκη και ο Ηλίας Τζουβάρας. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε το ερώτημα που τίθεται μέσα από το έργο για το “Πόσο ακόμα θα αποδεχόμαστε καταστάσεις οι οποίες είναι παράλογες” και αν στο τέλος κάποιος συμβιβάζεται ή όχι με την υπάρχουσα κατάσταση. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ (κανονικό) και 7 ευρώ (μειωμένο).

 

ΔΙΑΝΟΜΗ 

Αντωνία Βαβουλέ, Γιώτα Γκόνη, Μιχάλης Κραουνάκης, Αγγελική Κατσικολόγου, Κατερίνα Μελισσουργάκη, Κρίστα Μπέιντο, Βενετία Σύρκου, Σταματίνα Τσελέντη, Ηλίας Τζουβάρας, Ευαγγελία Τζαβέλλα.


NEWSLETTER