Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 20:18

Βραβευμένοι πιανίστες στο Γυμνάσιο Λογγάς

Γράφτηκε από την

 

Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια με τους πολυβραβευμένους πιανίστες Yannis Shymko και Andrea Théato σε έργα των Schumann, Debussy και Schubert θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λογγάς.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Γυμνάσιο Λογγάς απέκτησε μέσω δωρεάς ένα πιάνο για τους μαθητές του από τον Abrecht Schultze, καλλιτεχνικό υπεύθυνο του “Teatr dach Kleinkunstbuhne” στο Wendeburg (Γερμανία). Η αυριανή εκδήλωση γίνεται με αφορμή την παραπάνω δωρεά.

O Yannis Shymko είναι καθηγητής του “Conservatoir Du Nord” στο Λουξεμβούργο. Γεννήθηκε στον Καναδά το Σπούδασε πιάνο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τον Στάθη Γυφτάκη και τη Μαρία Παπαπετροπούλου (Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Πτυχίο ειδικού αρμονίας με Άριστα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τον Ιγκόρ Πέτριν. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Koninklijk Conservatorium των Βρυξελλών στην τάξη πιάνου του Jan Michiels.

Η Andrea Théato γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο. Ξεκίνησε τη μουσική της εκπαίδευση με βιόλα και τσέλο στο μουσικό σχολείο του Dudelange και στην ηλικία των οκτώ έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην τάξη του Romain Nosbaum. Το 2016 συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire du Nord στην τάξη του André Roe από όπου αποφοίτησε το 2019 με διάκριση. Από το 2019 σπουδάζει στο Koninklijk Conservatorium των Βρυξελλών στην τάξη του Jan Michiels. Έχοντας αποκτήσει τον περασμένο Ιούνιο το πτυχίο της συνεχίζει για την απόκτηση μεταπτυχιακού.