Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 07:51

Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Μοναδική παράσταση Flamenco την Κυριακή στο Μέγαρο Χορού

Γράφτηκε από την
Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Μοναδική παράσταση Flamenco την Κυριακή στο Μέγαρο Χορού

 

 

Με μία ολοκληρωμένη παράσταση Flamenco γιορτάζει τα 11 χρόνια ζωής του το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Με τον γενικό τίτλο «Η φλόγα του Flamenco στην Καλαμάτα», πέντε καλλιτέχνες θα “ταξιδέψουν” το κοινό στους ήχους του Flamenco την ερχόμενη Κυριακή στις 8 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Ο Στάθης Γυφτάκης, συνθέτης, διευθυντής και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα γραφεία της «Φάρις», ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και πάνω από όλα υγεία. «Και εφόσον θεωρούμε την υγεία δεδομένη, από εκεί και πέρα μπορούμε να ανοίξουμε τα φτερά μας για όλα τα υπόλοιπα» ανέφερε. «Να είναι όλοι υγιείς και να μας συντροφεύσουν την ερχόμενη Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας σε μια μοναδική συναυλία με μουσική Flamenco στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Καλαμάτας, ένα φεστιβάλ που συνεχώς μεγαλώνει και αποκτά διεθνή χαρακτήρα» συμπλήρωσε.

Εχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε ένα σύνολο Flamenco μουσικής από την Ισπανία, από τη χώρα που γέννησε αυτή τη μουσική. Θα μας προσφέρουν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία αυτούσιου και αυθεντικού Flamenco, από τη χώρα που γέννησε το Flamenco, πρόσθεσε.

O Σωκράτης Μαστροδήμος με σπουδαία καριέρα στην Ισπανία και παρουσία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Flamenco σε όλο τον κόσμο, μαζί με τέσσερις ακόμα κορυφαίους καλλιτέχνες (Raul Levia Amador -τραγούδι, Antonio Amaya "Petete" - χορός, Lito Manez - κρουστά, Γιώργος Ντινάκος - μπάσο), δημιουργούν για το κοινό της πόλης μία μουσικοχορευτική παράσταση που θα μεταδώσει τη συγκίνηση, τη μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του Flamenco. Τραγούδι (cante), χορός (baile), κιθάρα (toque), καχόν και μπάσο αγκαλιάζουν τις συνθέσεις του Έλληνα κιθαριστή, οι οποίες έχουν αγαπηθεί πολύ από τους λάτρεις της μουσικής και είναι εμπνευσμένες από την μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας.

Επιπλέον, ο κ. Γυφτάκης είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί η προπώληση πηγαίνει πραγματικά πάρα πολύ καλά, και όποιοι ενδιαφέρονται να έχουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, θα πρέπει να αγοράσουν, είτε θα πρέπει να επικοινωνήσουν, για να τους κρατήσουμε θέση, είτε να έρθουν έγκαιρα στο Μέγαρο Χορού την Κυριακή, γιατί μια τέτοια εκδήλωση νομίζω δεν έχει ξαναγίνει στην Καλαμάτα, και είναι μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το Flamenco όπως πραγματικά είναι».

Πέρα από τη συναυλία, ο κύριος Γυφτάκης, εξέφρασε συγκίνηση και χαρά για τις επιτυχίες των μαθητών του Ωδείου και τις διακρίσεις που έχουν σε διαγωνισμούς και σε εξετάσεις για ιδρύματα του Εξωτερικού.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Aπό σήμερα 12 σπουδαστές της τάξης κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη διαγωνίζονται σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κιθάρας στην Ευρώπη, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Αθηνών που διευθύνει εδώ και 30 σχεδόν χρόνια ο Κώστας Κοτσιώλης και θα λάβουν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό που υπάρχει στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αλλά και στα σεμινάρια, στα “Masterclasses”, στις συναυλίες και σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ”.

Ταυτόχρονα, είπε, υπάρχει και μια διασύνδεση αυτού του φεστιβάλ με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, καθώς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα συμμετάσχει ο πολύ αγαπητός σε όλους μας Marco Diaz Tamayο, που απολαύσαμε πέρσι στο Fair pleasure Φεστιβάλ Καλαμάτας, και φέτος θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Κιθάρας Αθηνών.

«Όλα αυτά τα πράγματα θα σας γεμίσουν χαρά και συγκίνηση, και βλέπω ότι μάλλον καλά κάνουμε όσα κάνουμε, καλά πηγαίνουμε, και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για πολλούς από τους σπουδαστές του ωδείου» αναφέρει και προσθέτει: «Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 23 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας σε μια βραδιά Flamenco.

  

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι την Παρασκευή 21 Απριλίου (10 π.μ. -1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.) και στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας πριν την παράσταση (από τις 7 μ.μ.).

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ.

 

* Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη “Φάρις”, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, “ΤΕΡΨΙΣ”. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αντώνης Κουφουδάκης ενώ την επιμέλεια του ο Στάθης Γυφτάκης. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμούς κιθάρας.

Κ.Δρ.


NEWSLETTER