Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 19:48

Πλήθος εκδηλώσεων του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Πλήθος εκδηλώσεων του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία

 

Με πληθώρα εκδηλώσεων όλο το τριήμερο η Κυπαρισσία ετοιμάζεται να γιορτάσει την παντριφυλιακή γιορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το δήμο, το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου «26ος Γύρος της Κυπαρισσίας» με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Διοργανωτής είναι ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού του δήμου.

Το βράδυ του Σαββάτου διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας η 7η Λευκή Νύχτα. 

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Τη Δευτέρα το πρωί στον ίδιο ναό θα γίνει αρχιερατική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση της εικόνας με κατάληξη στον ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως. Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και μαθητές σχολείων της πόλης.

Το βράδυ της Δευτέρας στις 8.30 στην κεντρική πλατεία θα γίνει η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών. Συμμετέχουν η χορωδία Άργους «Τελεσίλλα», η χορωδία Γαργαλιάνων «Πολύμνια», ο Σύλλογος «Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου» -  Γυναικεία χορωδία Αργοστολίου Κεφαλλονιάς, καθώς και η παιδική και η πολυφωνική χορωδία «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας. Διοργανωτές είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER