Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 08:28

ΜΕΘ: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή η νέα παραγωγή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" στις 9.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κάθε μέρα ως τις 4 Νοέμβρη και ένα μέρος τους θα δοθεί στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Αύριο Πέμπτη βράδυ στις 9.30 μ.μ., η πρόβα τζενεράλε θα είναι κανονική παράσταση, με δωρεάν είσοδο για όσους έχουν κάρτα ανεργίας.

Στην παράσταση θα ακουστεί και πρωτότυπη μουσική της Κωνσταντίνας Κορμά. 

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος είπε πως ο σατυρικός εφιάλτης των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου είναι επίκαιρος στις μέρες μας, δυστυχώς. "Δε χρειάζονται βαρύγδουπα λόγια και δύσκολες εκφράσεις, με απλές λέξεις το έργο περνάει τα νοήματά του. Είναι μια ευτυχής συγκυρία το ότι συνεργαζόμαστε πάλι με το σκηνοθέτη Γιάννη Καλαντζόπουλο, που έχει κάνει μαζί μας 7 παραγωγές. Το "παιδί - θαύμα" είναι μέχρι σήμερα και παιδί και ... θαύμα! Ευχαριστώ το Βένο Μπαλόπουλο για τα σκηνικά και τα κοστούμια, τη Σβετλάνα Ομπρατσόβα για τη χορογραφία, τους τεχνικούς, το θίασο, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τους χορηγούς μας. Η αφίσα μας έχει σχεδιαστεί από τα παιδιά του Κέντρου Στήριξης, στο οποίο θα δοθεί μέρος των εσόδων όλων των παραστάσεων. Την Πέμπτη στις 9.30 περιμένουμε τους ανέργους με τις κάρτες τους, για να δουν δωρεάν την πρόβα τζενεράλε μας. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό και 7 το μειωμένο, παρακαλούμε να κάνετε έγκαιρα κράτηση ή να αγοράζετε από πριν το εισιτήριό σας", τόνισε ο πρόεδρος.

Τη χαρά του για αυτή τη συνεργασία τόνισε και ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαντζόπουλος. "Το έργο γράφτηκε το 1945. Το '54 γνώρισα το Σακελλάριο και φέτος για πρώτη φορά σκηνοθετών έργο του. Το χιούμορ αυτού του ανθρώπου ήταν κάτι το ασύλληπτο, πραγματικά. Είμαι χαρούμενος γιατί στην εποχή του ατομικισμού και της βίας, τα παιδιά του ΜΕΘ αφιερώνουν το χρόνο τους για το κοινό. Θέλω να ευχαριστήσω τους αφανείς ήρωες, την Ατζυ, την Εστερ, το Χρήστο, τη Μυρσίνη και όλους τους άλλους που εργάζονται πίσω από τη σκηνή" τόνισε. 

 

Τέλος ο πρωταγωνιστής Βασίλης Αντωνόπουλος αφιέρωσε αυτή την παράσταση στους δημοσιογράφους, που όπως είπε έχουν αδικηθεί και έχουν χτυπηθεί αδυσώπητα αυτόν τον καιρό. "Αφιερώνω και στον κόσμο αυτό το έργο, για αυτούς θα παίξω. Και μετά από 35 χρόνια θα σταματήσω. Αυτή θα είναι η τελευταία μου παράσταση", δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος, ένα από τα πιο παλιά στελέχη του ΜΕΘ.