Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 21:15

Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας: Προγραμματισμός Εκδηλώσεων περιόδου Φθινοπώρου 2023

Γράφτηκε από την
Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας: Προγραμματισμός Εκδηλώσεων περιόδου Φθινοπώρου 2023

Γράφει η Γιώτα Σβερκούνου -Τσαούση*

Στο πλαίσιο απολογισμού δράσεων του Συλλόγου πριν το κλείσιμο για το καλοκαίρι, συνήλθε την Παρασκευή 30/6/2023 το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας και ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό Εκδηλώσεων της περιόδου Φθινοπώρου 2023.

Έγινε αναφορά στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογό μας στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, ένα ταξίδι – επίσκεψη, ως μια άλλη δραστηριότητα των Πολιτικών Συνταξιούχων, στα μέσα Ιουνίου, από 19/6/23 έως 22/6/23. Επελέγη ένα νησί που διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, ίσως το πιο γνωστό των Ιόνιων νησιών, που σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, το θαυμάσιο κλίμα, τις παραλίες και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, το καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες.

Όμορφη και ρομαντική, με σεβασμό στην Ιστορία και στην παράδοσή της, «η Κέρκυρα ξελογιάζει σαν άλλη Κίρκη» όσους τυχερούς βρεθούν κοντά της.

Έτσι εντυπωσίασε και τους συναδέλφους Συνταξιούχους το Ομηρικό νησί των Φαιάκων με το σημαντικό πολιτιστικό του πλούτο σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην αρχιτεκτονική και τη μουσική του.

Συζητήθηκε, στη συνέχεια, πρόταση για την ανακαίνιση του υπάρχοντος χώρου και αποφασίστηκε τέλος το κλείσιμο των γραφείων του Συλλόγου για δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, για το καλοκαίρι.

Για την παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου, αποφασίστηκε η επίσκεψη σε δομές, δείχνοντας στους ηλικιωμένους, τους Συνταξιούχους και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας το σεβασμό μας στην αξιοπρέπεια και στην προσωπικότητά τους. Επίσης, η πραγματοποίηση εκδήλωσης Ιατρικού ενδιαφέροντος για την ενημέρωση των μελών του Συλλόγου.

Κλείνοντας, για την Ημέρα των Ηλικιωμένων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τριήμερη Εκδρομή στα τέλη Οκτωβρίου, 23, 24 και 25 του μηνός, με μερική επιδότηση των ταμειακώς εντάξει μελών, στις περιοχές Ναυπάκτου, Μεσολογγίου και Τριζονίων Νήσων.

*Εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας.

(Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη δράση του Συλλόγου)


NEWSLETTER