Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 22:15

Χορός και βουτιές με την “Lindy Hop Kalamata”

Γράφτηκε από την
Χορός και βουτιές με την “Lindy Hop Kalamata”

Σε ένα διήμερο γεμάτο χορό και βουτιές προσκαλεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η χορευτική κοινότητα “Lindy Hop Kalamata”.

«Ελάτε να γνωριστούμε και να γνωρίσετε μερικές από τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας. Με το παρόν εγχείρημα σκοπό έχουμε να μεταδώσουμε την αγάπη μας για τον «μεθυστικό» αυτό χορό σε νέο κόσμο και γιατί όχι να  αποκτήσουμε και νέους/ες συγχορευτές/συγχορεύτριες. Ταυτόχρονα προσβλέπουμε πως οι ομορφιές της πόλης μας θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για χορευτές από άλλες περιοχές» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 8/7:

-Hike, swim and more:  Μικρή πεζοπορία το πρωί του Σαββάτου σε κάποιο από τα πανέμορφα μονοπάτια γύρω από την πόλη της  Καλαμάτας για όσους το επιθυμούν. Θα ακολουθήσει μπάνιο, φαγητό και άλλες εκπλήξεις σε κάποια από τις πανέμορφες παραλίες της Μεσσηνίας. Για δήλωση συμμετοχής στην πεζοπορία και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο inbox της ομάδας Lindy Hop Kalamata στο fb και στο lindyhopkalamata2015@gmail.com.

-Taster στις 8 μ.μ. στο beach bar Abat Jour στον Αλμυρό. «Πάρτε μια γεύση από το Lindy hop με ένα μίνι μάθημα γνωριμίας (taster) και χορέψτε μαζί μας στο πάρτυ που ακολουθεί» σημειώνεται.

-Lindy hop Party - swing by the sea στις 9 μ.μ. στο beach bar Abat Jour στον Αλμυρό.

Κυριακή 9/7:  

-Splish Splash I was taking a bath:  Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο σε παραλίες της πόλης ή κι εκτός. 

ΤΟ LINDY HOP

To Lindy Hop είναι ένα είδος Αφροαμερικάνικου χορού που ξεκίνησε κι αναπτύχθηκε στους δρόμους και τις αίθουσες του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το 1920-1930. Περιγράφεται συχνά ως ένας χορός jazz και είναι μέλος της οικογένειας των χορών swing. Χορεύεται σε ζευγάρια και είναι ένας χαρούμενος παιχνιδιάρικος χορός που συνδυάζει κινήσεις από Authentic Jazz Dance, Tap, Breakaway και Charleston. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ LINDY HOP KALAMATA

Στην Καλαμάτα η lindy hop κοινότητα μετρά 8 χρόνια λειτουργίας. Πρώτος δάσκαλος στο Lindy Hop Kalamata, παράρτημα της κοινότητας Lindy Hop Greece, υπήρξε ο Ελβετός Michael Windmer, που «έφερε» για πρώτη φορά το Lindy Hop στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια. Καταξιωμένοι επαγγελματίες χορευτές από την Αθήνα πραγματοποιούν μαθήματα ανά διαστήματα και μέλη της κοινότητας συμμετέχουν σε events και festival τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Φιλοξενία: Σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας επισκεπτών από μέλη της κοινότητας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο inbox της ομάδας Lindy Hop Kalamata στο fb και στο lindyhopkalamata2015@gmail.com.

 


NEWSLETTER