Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 11:07

Γαργαλιάνοι: Ομιλία Παυλόπουλου σε εκδήλωση για τον Τέλλο Αγρα

Γαργαλιάνοι: Ομιλία Παυλόπουλου σε εκδήλωση για τον Τέλλο Αγρα

 

 

Με κεντρικό ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει την Κυριακή στους Γαργαλιάνους η επετειακή εκδήλωση για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Σαράντο Αγαπηνό (Καπετάν Τέλλο Άγρα).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 8.15 το βράδυ θα γίνει παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης, της Φιλαρμονικής, του λαβάρου του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, των χορευτικών τμημάτων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Α.Ο. «Τέλλος Άγρας» στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα. Στις 8:30 μ.μ. θα γίνει η αναχώρηση των προσκεκλημένων από το χώρο του Δημαρχείου προς το χώρο της τελετής. Εκεί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις 9 μ.μ. θα γίνει παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής, του λαβάρου του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων και των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων. Μετάβαση των προσκεκλημένων στο χώρο της κεντρικής πλατείας. Στις 9:15 μ.μ. θα γίνουν χαιρετισμοί και αμέσως μετά ομιλία με θέμα «Ο αυθεντικός πατριωτισμός του Μακεδονομάχου Καπετάν Άγρα» με ομιλητή τον Προκόπη Παυλόπουλο τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει παράσταση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων.

 

Κ.Μπ.