Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 17:15

Το 1o Legendary Festival τον Αύγουστο στην Καλαμάτα

Το 1o Legendary Festival τον Αύγουστο στην Καλαμάτα

To 1o Legendary Festival έρχεται στην Καλαμάτα για να “ταξιδέψει” το κοινό στα μουσικά μονοπάτια των θρύλων της μουσικής σκηνής, στις 18 και 19 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία μιας αφοσιωμένης ομάδας ομογενών στην Αμερική από το χώρο της μουσικής και του θεάματος, οι οποίοι κρατούν ζωντανή την αγάπη τους για την Ελλάδα. Η θέλησή τους να επανασυνδεθούν με τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, τους τόπους καταγωγής τους και των οικογενειών τους, να συναναστραφούν με την τοπική κοινωνία και να προσφέρουν σε αυτή με τρόπο έμπρακτο και ειλικρινή -αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικές δράσεις της πόλης-, τους οδήγησε στη δημιουργία και διοργάνωση του εν λόγω φεστιβάλ, ώστε η θρυλική συνάντηση να γίνει με βάση το θέαμα και την ψυχαγωγία. Στο διήμερο Legendary Festival οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να ζήσει μια ανεπανάληπτη για τη Μεσσηνία εμπειρία συγκερασμού των δύο κόσμων:

-Την Παρασκευή στις 18/8, στην ίδια σκηνή θα εμφανιστεί το μουσικό συγκρότημα “Εν Ψυχρώ” με μαθητές/ριες από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και οι T.R.I.O. Rock Band, οι οποίοι θα δώσουν τη σκυτάλη στους ΜΠΛΕ, το Νο1 ροκ ελληνικό συγκρότημα. Θα ακολουθήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εμφάνιση του πρωτοποριακού αμερικάνικου tribute συγκροτήματος των θρυλικών “Led Zeppelin”, “Judgment Day”, που «σαν ταξιδιώτες του χωροχρόνου, σαν τη σκόνη του Ιουνίου πάνω από το Kashmir, θα μας οδηγήσουν στη σκάλα για τον Παράδεισο» τονίζεται.

-Το Σάββατο 19 Αυγούστου, την αυλαία θα ανοίξουν οι “Innuendos”, το μοναδικό ελληνικό συγκρότημα tribute των θρυλικών “Queen” και θα ακολουθήσουν με ένα αφιέρωμα στην ελληνική εναλλακτική σκηνή οι “The Oulaloum Band”. «Αμέσως μετά, σε πιο έντεχνα μουσικά μονοπάτια θα μας παρασύρουν οι αγαπημένοι “Bit για Bit” και στη συνέχεια ο μοναδικός τραγουδοποιός/ερμηνευτής Παντελής Θαλασσινός με τη Χριστιάνα Γαλιάτσου και την ορχήστρα του θα ερμηνεύσουν τις μεγάλες επιτυχίες του, καθώς και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια του σινεμά των θρυλικών Ελλήνων δημιουργών Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Ζαμπέτα, Χιώτη, σε ένα πρόγραμμα του Μανόλη Ανδρουλιδάκη» σημειώνεται.

Και τις δύο βραδιές οικοδεσπότης θα είναι ο Ελληνοαμερικανός DJ George Andreakos που για πρώτη φορά παρουσιάζει τους διεθνείς ήχους του στην Ελλάδα και ο επίσης ελληνικής καταγωγής Executive Chef Harris Dounelis, όπου εμπνευσμένος από τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά γεύσεις fusion ελληνικής και αμερικάνικης κουζίνας, συνοδεία καλαματιανής και σπαρτιατικής παγωμένης μπύρας αλλά και signature cocktails. Προπώληση γίνεται στο ticketservices.gr και σε κεντρικά σημεία της πόλης (Βιβλιοπωλείο "Ολα χαρτί", Βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις", καφέ "Μελισσάνθη", OlympiCook GrilL).