Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 07:52

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Στην Κεντρική Πλατεία οι σημερινές παραστάσεις

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Στην Κεντρική Πλατεία οι σημερινές παραστάσεις

 

Στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας μεταφέρεται εξ ολοκλήρου σήμερα στις 9 μ.μ. το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τίτλο (Επι)Στροφή στο Σώμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο “Remembering Bodies” που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, σε χορογραφία της Εύας Γεωργιτσοπούλου, με τη συμμετοχή τελειόφοιτων της Σχολής, και το έργο της Μαριάννας Τζούδα “Ασυνήθιστη ματιά”.

 

REMEMBERING BODIES

Το «Remembering Bodies» εμπνέεται από το σώμα ως εργαλείο απομνημόνευσης εικόνων, στιγμών και καταστάσεων. Εστιάζει στην ικανότητα του σώματος να θυμάται και στη δύναμή του να αφήνει αποτυπώματα και να δημιουργεί μνήμες πάνω σε άλλα σώματα. Ένα κινητικό έργο που εξετάζει τη γοητεία της μνήμης καθώς εκείνη επηρεάζει άμεσα και έμμεσα τον τρόπο με τον οποίο το σώμα στέκεται, εξελίσσεται, υπάρχει και συνυπάρχει μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Χορογραφία: Εύα Γεωργιτσοπούλου, Ερμηνεία / Κινητική Έρευνα: Δανάη Βασιλακάκου, Άννα Γκούμα, Μαρίλια Γράντζα, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος Εφεντάκης, Νικόλαος Εγγλέζος, Κασσάνδρα Καρδάση, Βαγγέλης Κοψιδάς, Ειρήνη Ματέυ, Κάλια Μαυροφτή, Ορέστης Μπάρκας, Ιφιγένεια Παπαθανάση, Άρης Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Ριπόλ Κανδύλας, Περικλής Σιούντας, Θάνος Στασινός, Παναγιώτης Τασούλης, Εβελίνα Τούμπε. Βοηθός Χορογράφου: Μαρία Αδαμοπούλου, Μουσική Σύνθεση / Επιμέλεια Ήχου: Νεφέλη Λυσιμάχου, Κοστούμια: Δώρα Στυλίδου.

 

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΜΑΤΙΑ

Η «Ασυνήθιστη Ματιά» είναι μια παράσταση για την ευθύνη που έχουμε να υπερασπιστούμε τον αληθινό μας εαυτό. Στο έργο παρακολουθούμε μια ηρωίδα η οποία προσπαθεί να βγει από την παγίδα να συμπεριφέρεται όπως οι άλλοι. Όταν επαναλαμβάνουμε τα ίδια μοτίβα χωρίς να παρατηρούμε τα αποτελέσματα των πράξεών μας, καθίσταται αδύνατο να είμαστε ο εαυτός μας. Η απάντηση στη μαζική εξαφάνιση της αυθεντικότητας είναι να αποδεχτούμε όλα όσα είμαστε και όσα δεν είμαστε.

Η είσοδος στις παραστάσεις της Κεντρικής Πλατείας και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.