Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 11:26

Μεσσηνία: 6η βραδιά λυρικού τραγουδιού για τα 100 χρόνια Μαρία Κάλλας

Μεσσηνία: 6η βραδιά λυρικού τραγουδιού για τα 100 χρόνια Μαρία Κάλλας

Την 6η βραδιά λυρικού τραγουδιού με τίτλο 100 χρόνια Μαρία Κάλλας – «Un soir au theatre» θα διοργανώσει σήμερα Σάββατο στις 9 μ.μ. ο Δήμος Οιχαλίας στο πρώην Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου Ιθώμης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας πού γιορτάζεται παγκοσμίως υπό την αιγίδα της UNESCO και του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο από το Δήμο με σκοπό να τιμήσει την αξεπέραστη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας (Καλογεροπούλου) και να σηματοδοτήσει την ιδιαιτερότητα της οικογενειακής και γονικής καταγωγής της. Η Ιωάννα Κύκνα, η Ναταλία Μποζίκα και ο Γιώργος Τζιατζιάφης (πιάνο), στην πρώτη τους καλλιτεχνική σύμπραξη, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα φόρο τιμής στη μεγαλύτερη Ελληνίδα λυρική τραγουδίστρια, σε ελληνικό και γαλλικό ρεπερτόριο όπου θα ακουστούν γνωστές άριες και ντουέτα από τον Ζακ Όφενμπαχ καθώς και από τους πυλώνες της ελληνικής οπερέτας Σακελλαρίδη και Χατζηαποστόλου.

Η μουσική εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή της, ενώ ειδικά φέτος πλαισιώνει το ανοιχτό εργαστήριο γλυπτικής που είναι σε εξέλιξη από τις αρχές καλοκαιριού και οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Η βραδιά θα γίνει υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και με την

υποστήριξη του ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.