Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 18:26

Το σχήμα “Italian Lyric Ensemble” στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας

 

 

Σε ένα μελωδικό ταξίδι με το μουσικό σχήμα “Italian Lyric Ensemble” προσκαλούν την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. οι Φίλοι του Μουσείου Τάκης Κατσουλίδης και το Ιταλικό προξενείο της Νότιας Πελοποννήσου, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Όπως τονίζεται, «αυτή τη φορά θα τους απολαύσουμε σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα, βασισμένο σε γνωστά θέματα της κλασικής ρομαντικής σχολής.

Ρομαντική ονομάζεται η μουσική που ανήκει στο ευρύτερο πνευματικό κίνημα που επικράτησε στην Ευρώπη από τα τέλη του 18ου ως και τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από έντονες αναφορές σχετικά με την ελευθερία, την παιδεία, την σχέση με τη φύση. Θα ερμηνεύσουν άριες από όπερες, χαρακτηριστικά έργα και μουσικές συνθέσεις των Puccini, Verdi, Brahms, Schumann, Donizetti, Chopin, Bellini, Rossini ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τα «5 κομμάτια» του Dmitri Shostakovich». H είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Το “Italian Lyric Ensemble” αποτελείται από τους Patricia Fodor – σοπράνο, Carlotta Malquori – βιολί, Sofia Casci – κλαρίνο και Andrea d'Amato – πιάνο. Συντονισμός και καλλιτεχνική Διεύθυνση: Enzo Bonnano. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Serena Marotti. Η συναυλία αποτελεί μέρος της ελληνικής περιοδείας σε 4 πόλεις που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ιταλικού Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας.