Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 11:39

Τον Παν. Σκούφη τίμησε ο ''Πάμισος''

Γράφτηκε από την

Τον Παναγιώτη Σκούφη τίμησαν την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών «Πάμισος» και πολλοί φίλοι, συνοδοιπόροι, συγγενείς και συνεργάτες.

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου προστίθεται ότι για τον διαπρεπή νομικό, πολυγραφότατο συγγραφέα, άριστο μεταφραστή θεατρικών έργων, νομικών και κοινωνιολογικών συγγραμμάτων, μίλησαν ο ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης, ο λογοτέχνης και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ Θεμιστοκλής Σ. Ξανθόπουλος, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, και ο τ. βουλευτής - ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Πυλαρινός, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο του Παναγιώτη Σκούφη και φώτισαν την επαγγελματική και πνευματική του πορεία μέχρι σήμερα.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε τους ομιλητές ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Δημητρόπουλος.
Ο Παναγιώτη Σκούφης, γεμάτος συγκίνηση, ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές, τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του και το «Πάμισο» για την όλη διοργάνωση.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πανεπιστημιακοί Βασίλης Κρεμμυδάς καθηγητής Ιστορίας, Νίκος Αλιβιζάτος νομικός, Θανάσης Καλαφάτης, Λίντα Παπαγαλάνη, ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο ζωγράφος χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης, ο Αρεοπαγίτης Μαν. Σεργάκης, οι τ.υπουργοί Αρ. Καλαντζάκος και Φρόσω Δημάκου, ο π. αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Δημ. Αναστασόπουλος, οι δημοσιογράφοι Ριχάρδος Σωμερίτης, Νίκος Κιάος, Θανάσης Γιαλκέτσης, Γιάννης Δημητριάδης, η Αυγή Μαρκοπούλου π. πρόεδρος Τουριστικών Ακινήτων, ο Σάκης Θεοδωρόπουλος πρόεδρος της Λυρικής, η  Νέλλυ Παπαχελά πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ, ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Χρήστος Ρέππας και πολλοί άλλοι από τον συγγραφικό και εκδοτικό κόσμο. Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.