Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 07:52

Tριήμερο εκδηλώσεων από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Tριήμερο εκδηλώσεων από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

 

Tριήμερο εκδηλώσεων με θέμα “Συγγραφείς στο αίθριο” οργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, για δεύτερη χρονιά, στο αίθριο της Βιβλιοθήκης,  στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21, 22 και 28 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η διευθύντρια Μάγδα Σουλιώτη και η φιλόλογος Δήμητρα Δημοπούλου μίλησαν για το πρόγραμμα και για τις εκδηλώσεις.

Οι “Συγγραφείς στο αίθριο” συνδιοργανώνονται με το βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις" και την αρωγή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Πρόκειται για μια γιορτή του βιβλίου που είναι όλοι καλεσμένοι. Τρεις καταξιωμένοι Ελληνες συγγραφείς θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2023 και ανήκουν στην κατηγορία των ευπώλητων. Στις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει η παρουσίαση του Χρήστου Χωμενίδη, του πολυβραβευμένου και ταλαντούχου συγγραφέα με το 13ο μυθιστόρημά του "Η δίκη Σουάρεφ", το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023 από τις εκδόσεις "Πατάκη" και έγινε κατευθείαν best seller -όπως και όλα τα προηγούμενα βιβλία του. Με το συγγραφέα θα συνομιλήσουν η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Πιπίνα Κουμάντου και η Μάγδα Σουλιώτη διευθύντρια της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο ίδιο χώρο φιλοξενείται ο αγαπημένος και πολυβραβευμένος συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος με το νέο του βιβλίο "Το καλντερίμι" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ψυχογιός". Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Την ερχόμενη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στον αίθριο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης υποδεχόμαστε την πολυβραβευμένη συγγραφέα Ερση Σωτηροπούλου με το βιβλίο της "Η τέχνη να μην αισθάνεσαι τίποτα" από τις εκδόσεις "Πατάκη". Με τη συγγραφέα συνομιλεί η Εφη Πράττη, φιλόλογος και μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας. Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο θα συμμετέχει στις δράσεις της Βιβλιοθήκης με απαγγελίες κειμένων. Σε περίπτωση που ο καιρός είναι άστατος, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε εσωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Κ.Δρ.