Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 21:57

Διαπολιτισμική βραδιά στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Διαπολιτισμική βραδιά στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

 

Μια όμορφη διαπολιτισμική βραδιά, με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας. Η διαπολιτισμική βραδιά διοργανώνεται κάθε χρόνο εδώ και 5 χρόνια και σκοπό έχει να φέρει σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου, όσους λαμβάνουν μέρος, καθώς και να γνωρίσουν τις παραδόσεις τους, ομοιότητες και διαφορές και να σπάσουν τα στερεότυπα που ενδεχομένως υπάρχουν.

 

Οσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο Κέντρο Νέων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φαγητά από την Σλοβενία, την Ιρλανδία, την Λιθουανία, την Ιορδανία, την Τουρκία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα. Επίσης χόρεψαν όλοι μαζί παραδοσιακούς ελληνικούς, τουρκικούς, αραβικούς, λιθουανικούς και άλλους χορούς, ενώ μοιράστηκαν γνωστές και άγνωστες αλλά ενδιαφέρουσες πολιτισμικές πληροφορίες.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα χαρούμενο πάρτι με τους παρευρισκόμενους να δίνουν ραντεβού για την επόμενη βραδιά. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην οργάνωση της διαπολιτισμικής βραδιάς συμμετείχαν όλοι, Ελληνες και ξένοι εθελοντές του Κέντρου Νέων Καλαμάτας και απλά μέλη, φέρνοντας φαγητά που μαγείρεψαν οι ίδιοι καθώς και ποτά.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER