Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 20:24

Η παράσταση “Νύφες” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η παράσταση “Νύφες” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

 

Την παράσταση «Νύφες» θα παρουσιάσει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Πρόκειται σύμφωνα με την περιγραφή της εκδήλωσης, για μια χορευτική παράσταση που θα αγγίξει την ψυχή και το μυαλό κάθε θεατή, κάθε γυναίκας που έγινε ή δεν έγινε ποτέ νύφη. Ένα ταξίδι στον τόπο και στον χρόνο σε λευκό φόντο. Ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου θα διαπιστώσουμε ότι ο γάμος δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση και πως στον κύκλο της παράδοσης όλοι τελικά κάποια στιγμή μπορεί να ντυθούν στα λευκά.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι αν δεν γίνει νύφη; Πόσο ανεκπλήρωτος παραμένει αυτός ο πόθος; Σκόρπιες σκέψεις, απόψεις και αντιλήψεις ζωντανεύουν επί σκηνής μέσα από αληθινές μαρτυρίες γυναικών, ανδρών, αλλά και μικρών κοριτσιών. Βιώματα και εικόνες που συγκρούονται από γενιά σε γενιά. Ποιος είναι ο ρόλος της κοινωνίας και πώς αυτή υφαίνει τα νήματα που πλέκουν τις ζωές των ανθρώπων; Η νύφη ξεκινά τον πρώτο της χορό με χαρά ή κρύβει και μια λύπη; Ανασαίνει ανάλαφρα ή πνίγεται πίσω από το λευκό της πέπλο;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παραγωγή – οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», Καλλιτεχνική επιμέλεια, ιδέα, έρευνα: Γιώργος Λιάρος, Χορευτική προετοιμασία: Γιώργος Λιάρος, Κατερίνα Τζούνου, Μαρία Ηρώ Κολόζη, Δημήτρης Εξηνταβελόνης. Eπιμέλεια ένδυσης: Άγγελος Θεοδοσίου, Υπεύθυνος ένδυσης περιοχή Ρουμλουκίου: Αχιλλέας Τσιάρας, Σχεδιασμός φωτισμού: Σκαρλάτος Βασιλόπουλος, Σκηνογραφία: Ελίζα Μοσχοπούλου, Τεχνική υποστήριξη: Χρήστος Συκάς, Δημιουργία αφίσας: Νίκος Σαλαπάτας, Επιμέλεια trailer: Γιάννης Κορολής. Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αγία Τριάδα» και η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π.). Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλ. 6945878012, 6977300279.


NEWSLETTER