Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 12:54

Συνεχίζεται “Ο Γάμος” από τη θεατρική ομάδα “Fraction”

Γράφτηκε από την
Συνεχίζεται “Ο Γάμος” από τη θεατρική ομάδα “Fraction”

 

 

Συνεχίζεται με επιτυχία η παρουσίαση της θεατρικής παραγωγής της ομάδας “Fraction”, «Ο Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζωντανού.

Η παράσταση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την υποστήριξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, θα ανέβει για δύο ακόμα παραστάσεις στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, σήμερα και αύριο στις 8.15 μ.μ. Το έργο, γραμμένο το 1980 πραγματεύεται τα όσα τραγικά συμβαίνουν μετά το βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας. Οικογένεια, κοινωνία και δικαστήριο την φέρνουν αντιμέτωπη με το πλέον σκληρό πρόσωπο της κακοποίησης ξανά και ξανά. Εκείνη παραμένει βουβή και καθηλωμένη –ως μια σύγχρονη τραγική ηρωίδα– χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού της, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για την ίδια, παραβιάζοντας την αξιοπρέπεια της, αδιαφορώντας για τη ψυχική και σωματική της υγεία, εξαναγκάζοντάς την τελικά σε έναν αποτρόπαιο συμβιβασμό. Τι συμβαίνει σε μια σκληρά πατριαρχική οικογένεια; Πώς η κοινωνία δεν διαχειρίζεται το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού, αλλά αντιθέτως στοχοποιεί το θύμα με κάθε τρόπο; Πώς ακόμα και ένα ολόκληρο σύστημα δικαιοσύνης συνθλίβει την ανθρώπινη υπόσταση του θύματος και αντίκειται στα «αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα» δικαιώματά του; Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της παράστασης που με ρεαλισμό επιχειρεί να αποτυπώσει τις χρόνιες παθογένειες και τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης ακόμα και στις σύγχρονες «πολιτισμένες» κοινωνίες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζωντανός, Ήχος – Φώτα – Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Ζωντανός, Creative Director & Graphic Design: Danny Kargas, Trailer: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος – Μιχάλης Βρυώνης, Φωτογραφία: Κώστας Κορομηλάς. Παίζουν: Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Κέλλυ Αργυροπούλου, Μαρία Θεοδωρακάκου, Γωγώ Μπελογιάννη, Ιωάννα Πελεκάση, Μαρία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Φώτης Γκόνης, Μάριος - Αλέξανδρος Αδαμόπουλος. Καθημερινά: 9.15 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 8.15 μ.μ. Γενική Είσοδος: 10 ευρώ. Τηλέφωνα κρατήσεων: 6945619663, 6976795531. Η παράσταση θα ανέβει υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την Υποστήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών. Η παράσταση περιέχει σκηνές βίας και υβριστικό περιεχόμενο. Προτείνεται η παρακολούθησή της σε ηλικίες άνω των 16 ετών.

Ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου, τα μαθήματα της γυναικείας παραδοσιακής χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας υπό την διεύθυνση της κυρίας Κατερίνας Παπαδοπούλου. Στο πλαίσιο αυτό, το Λ.Ε.Κ. πραγματοποιεί ακροάσεις για νέα μέλη της χορωδίας έως τις 20 Νοεμβρίου. Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 27210 86213 (καθημερινά 10 π.μ. – 1 μ.μ.).


NEWSLETTER