Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 18:27

Μανιάτικη βραδιά την Τετάρτη στο Πέραμα

Μια μοναδική μανιάτικη βραδιά οργανώνει την προσεχή Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο ο Δήμος Περάματος (Πειραιά), με πρωτοβουλία τού Μανιάτη δημάρχου του, ιατρού Παντελή Ζουμπούλη. Αφορμή για την εκδήλωση είναι η παρουσίαση του πολυσέλιδου βιβλίου “Για Σένα Μάνη” του Πέτρου Κασιδόκωστα – Ασπαλαθρού από τις εκδόσεις “Αδούλωτη Μάνη”.

 

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών στο βιβλίο “με εκφραστικό μέσο την ντοπιολαλιά μας, το μανιάτικο γλωσσικό ιδίωμα, την συγκλονιστική γλώσσα τού μανιάτικου μοιρολογιού, αλλά και θαυμαστή επιβίωση τής αρχαιοελληνικής δωρικής, ο λαϊκός ποιητής τής Μάνης υμνεί την πατρώα γη μας, αλλά και σχολιάζει -εύστοχα και καυστικά πάντοτε- επίκαιρα θέματα που αφορούν τους Μανιάτες και όλους τους Έλληνες!”.

Για το βιβλίο και το συγγραφέα θα μιλήσουν οι:  π. Νικόλαος Παπαϊωάννου (ιερέας-φιλόλογος), Σοφία Λιακάκη (δικαστικός), Ελένη Κούβαρη και Γιώργος Τσερπές (φιλόλογοι). Αποσπάσματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός Δημήτρης Ζουμπούλης, ενώ θα συντονίζει η ερευνήτρια λαογραφίας Ελένη Τζικάκου – Πατσουράκου. Τέλος χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης και ο εκδότης της “Αδολυλωτης Μάνης” Γιώργος Δημακόγιαννης και τη βραδιά θα κλείσει ποιητικά ο συγγραφέας Π. Κασιδόκωστας.