Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 07:23

Στη Μαραθούπολη 35 Σουηδοί γκόλφερ

Γράφτηκε από τον
Στη Μαραθούπολη 35 Σουηδοί γκόλφερ

Στη Μαραθούπολη βρίσκονται αυτή την εποχή 35 Σουηδοί φίλοι του γκολφ που απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στα γήπεδα της Costa Navarino. Το βράδυ της Παρασκευής μάλιστα τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς οργανώθηκε βραδιά γευσιγνωσίας και προσφοράς τοπικών προϊόντων, από τα οποία έμειναν ενθουσιασμένοι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Αρτίνα" όπου τους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος σημειώνοντας ότι για την περιοχή ανοίγουν νέες προοπτικές για αυτό και όλοι οφείλουν να γίνουν καλύτεροι. Είπε πως σημαντικό είναι ότι η περιοχή λόγω των κλιματολογικών συνθηκών μπορεί να προσφερθεί για τουρισμό όλο το χρόνο, ενώ υπογράμμισε πως με τα γήπεδα γκολφ έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Στάθηκε στο θέμα της φιλοξενίας τονίζοντας ότι πάντα είναι ζεστή αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα.

Από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τους καλωσόρισε στην περιοχή, μίλησε για τις ομορφιές της και αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα, κυρίως το λάδι και το κρασί, εξηγώντας τη διαδικασία παραγωγής τους και υποσχόμενος ότι τις επόμενες μέρες θα τους ξεναγήσει σ' ένα ελαιοτριβείο.

Να σημειώσουμε ότι στους Σουηδούς προσφέρθηκε λάδι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ελαιώνας», ενώ ο πρόεδρός του Νίκος Αθανασόπουλος τους εξήγησε την όλη διαδικασία παραγωγής του λαδιού μέσα από την ολοκληρωμένη διαχείριση και την πιστοποίηση που γίνεται. Ακόμη τους προσφέρθηκε κρασί από το "Νέστορα". Οι Σουηδοί που έμειναν κατενθουσιασμένοι, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα προϊόντα αυτά με καψαλιστό ψωμί, τυρί φέτα, ντομάτες και ελιές, όλα από την περιοχή, όπως και αλάτι από την Πρώτη.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER