Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 20:32

“Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική” στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής

Γράφτηκε από την
“Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική” στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής

 

Η παράσταση “Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική” θα παρουσιαστεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 9.15 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της Πειραματικής Σκηνής.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Από τον Οκτώβριο του 2017, με σημείο εκκίνησης την εξερεύνηση της εφηβείας που ζήσαμε κάποτε ή ζούμε αυτή τη στιγμή, πραγματοποιήθηκε μια σειρά βιωματικών, θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων που διαμόρφωσαν την παράσταση «Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική.» Μια παράσταση με διαγενεακό χαρακτήρα που προσκαλεί σε διάλογο εφήβους και ενήλικες, που κάποτε υπήρξαν έφηβοι. Με ερέθισμα τα διλήμματα και τα αδιέξοδα των ηρώων της αρχαίας τραγωδίας εξερευνούμε την ταυτότητα της εφηβείας, μετακινώντας το χρονικό άξονα από το χθες στο σήμερα, στο τώρα. Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο κατά το οποίο ερχόμαστε σε επαφή με ένα κομμάτι της ατομικής, βιωμένης εμπειρίας στην πλέον μεταβατική περίοδο της ζωής μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Δραματουργία: Νικολέττα Δημοπούλου, Βιργινία Κεχαγιά. Κείμενο: Ιωάννα Κυρίτση, Δέσποινα Μιτσιάλη, Γιώλικα Πουλοπούλου, Μαρίνος Παρασκευόπουλος, Αλέξανδρος Καλαποθάκης, Νικολέττα Δημοπούλου, Βιργινία Κεχαγιά. Παίζουν: Έφη Μητσούλα, Άρης Πλιός, Γιώλικα Πουλοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Αναγνωστάκη. Σκηνογραφική επιμέλεια: Όλγα Βλάσση. Κατασκευή αντικειμένων: Μυρτώ Σταματέλου. Φωτογραφίες: Ιωάννα Πάκα. Αφίσα: Ιωάννα Κυρίτση. Η παράσταση διαρκεί 45 λεπτά και ακολουθεί θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο διάρκειας 45 λεπτών. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ (γενική είσοδος), και 7 ευρώ μειωμένο (ανεργία, ΑΜΕΑ, 65+, έφηβοι/ες), ενώ είναι δωρεάν για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 6977055088.


NEWSLETTER