Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 20:06

Η πίτα του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας

Η πίτα του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την περασμένη Κυριακή ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας, στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Αντώνιος από τον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί αφιερώνοντάς το στην Ελληνίδα μάνα, καθώς πλησιάζει η εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού στις 2 Φεβρουαρίου, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για την προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος έκανε λόγο για τους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο οποίος εξήρε το έργο των πολιτιστικών συλλόγων, με παράδειγμα τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών, ο σύμβουλος του 7ου Διαμερίσματος της Αθήνας Νικόλαος Γιαννακόπουλος, ο πολιτευτής Ιωάννης Φωτόπουλος με καταγωγή από το Δώριο, ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Κυριαζής, η πρόεδρος του Συλλόγου Ανωγειανών Αθήνας «Το Ιδαίον Άντρον» Ζαχαρένια Ανδρεαδάκη, μέλη του οποίου παρουσίασαν στην εκδήλωση χορούς και μουσικές της ιδιαίτερης πατρίδας τους, κ.ά.