Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 17:11

Γυρίσματα στην Οιχαλία ντοκιμαντέρ για Κάλλας

Γυρίσματα στην Οιχαλία ντοκιμαντέρ για Κάλλας

Ξεκίνησαν στο Δήμο Οιχαλίας τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας και τη Μεσσηνία. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι προετοιμασίες άρχισαν με την συμμετοχή του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και μελών της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας σε σύσκεψη υπό το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συγκέντρωση υλικού για την οικογένεια της Μαρίας Κάλλας και τη σχέση της ίδιας με τη γενέτειρα του πατέρα της, το Νεοχώριο Ιθώμης, καθώς και το Μελιγαλά όπου διατηρούσε φαρμακείο πριν η οικογένεια φύγει για τις ΗΠΑ. 

Σημαντική βοήθεια παρείχε ο Γιώργος  Παυλάκης (πρώην πρόεδρος του Νεοχωρίου), ο οποίος έχει συγκεντρώσει τεράστιο όγκο υλικού και ντοκουμέντων για τη Μαρία Κάλλας. 

 

Επίσης ο κ. Μπάμης επικοινώνησε με κατοίκους της περιοχής, για να συνεργαστούν στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ και ήδη τα πρώτα γυρίσματα άρχισαν στο Μελιγαλά, στους Μύλους του Δεσύλλα, στο Νεοχώριο, στην Αρχαία Μεσσήνη και στο γεφύρι της Μαυροζούμαινας. Τη Μαρία Κάλλας υποδύθηκε η απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Μυρτώ Καμβυσίδη.