Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024 19:54

Ενημερωτική εκδήλωση για την παχυσαρκία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Ενημερωτική εκδήλωση - δράση σχετικά με τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία και τρόπους αντιμετώπισης, οργανώνει το Τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου Καλαμάτας την Δευτέρα 4 Μαρτίου,
στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας, θα γίνει ενημερωτική συζήτηση με το κοινό, θα διενεργηθούν σωματομετρικές αναλύσεις, λιπομετρήσεις,
εκτίμηση κινδύνου, διανομή εντύπων κλπ. Στόχος, όπως ενημερώνει η διοίκηση του νοσοκομείου, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, η οποία αποτελεί την σύγχρονη μάστιγα στις ανεπτυγμένες χώρες, που επηρεάζει τόσο την ποιότητα όσο και την διάρκεια ζωής των πασχόντων. Ενδεικτικά, τα δεδομένα στην Ελλάδα (υπέρβαροι και παχύσαρκοι) δείχνουν ότι: 4/10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα (είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία). 2/10 αγόρια και 3/10 κορίτσια, στην εφηβεία. 7/10 άνδρες και 5/10 γυναίκες, ενήλικες. Η σωστή διατροφή, όπως η μεσογειακή δίαιτα και η άσκηση αποτελούν τα θεμέλια για την απώλεια του βάρους και τη διατήρησή του σε φυσιολογικά επίπεδα.
Ωστόσο, η σωστότερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι η πρόληψη, για την οποία ευθύνη έχουν η πολιτεία, τα σχολεία, οι φορείς υγείας και η οικογένεια.
* Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λειτουργεί τακτικό Διαιτολογικό Εξωτερικό Ιατρείο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (9 το πρωί με 1 το μεσημέρι). Τηλέφωνο για ραντεβού 27213 63175.