Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 08:26

OpenTourism Kalamata 2013: Ανοιχτή συζήτηση για τον τουρισμό

OpenTourism Kalamata 2013: Ανοιχτή συζήτηση για τον τουρισμό

Ανοιχτή συζήτηση για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της εκδήλωσης OpenTourism Kalamata στο ξενοδοχείο "Elite City Resort". Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ομιλίες γύρω από ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι Ανδρέας Ζαγάκος και Παύλος Παύλου με θέμα “Η Καλαμάτα στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Philoxenia 2013”, o εκτελεστικός διευθυντής της Visit Loutraki Σταύρος Κεφάλας για την πλατφόρμα προώθησης του τουρισμού στο Λουτράκι, ο MBA Τουρισμού και εκ των ιδρυτών του OpenTourism Θέμης Παπαδημόπουλος για το πώς βλέπουν οι τουρίστες την Καλαμάτα ως τουριστικό προορισμό, καθώς και η διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς Δρ. Γεωργία Ζούνη για το 4ο S (Strategy) που χρειάζεται να προστεθεί στο παραδοσιακό μοντέλο των 3S (Sea – Sun – Sex) του ελληνικού τουρισμού.

Η οργάνωση ανήκε στο μη κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού MATAROA, ενώ η συντονιστική ομάδα του OpenTourism Kalamata αποτελείτο από τους Δημήτρη Κωνστάντο, Ιπποκράτη Παπαδημητράκο, Αντώνη Παπαδόπουλο, Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, Ανδρέα Ζαγάκο και Παύλο Παύλου.