Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 08:01

Καλαμάτα: Μεγάλη συμμετοχή στο Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024

Με την παρουσίαση της δουλειάς που έκαναν στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 29 σχολεία της Μεσσηνίας και οι δομές παιδικής προστασίας των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας και της “ΜΕΤΑδρασης”, ολοκληρώθηκε το Σάββατο το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024.

Το μαθητικό φεστιβάλ διοργανώθηκε φέτος στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τίτλο «Όλα τα χρώματα στην ίδια κατσαρόλα!». Το εν λόγω φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;», καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές.

Φέτος συμμετείχαν από όλη τη Μεσσηνία συνολικά 745 μαθητές και μαθήτριες και 101 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εργάστηκαν πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Κατά το ίδιο διάστημα, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις, ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη.

Το μαθητικό φεστιβάλ οργανώνει κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Την εκδήλωση στην Καλαμάτα συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Τζανετάκη και Γεωργία Τζήλου.

Ν.Κ.