Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 10:23

Παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το βιβλίο «ΝΕΚΟΒ»

Στην Καλαμάτα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη το «ΝΕΚΟΒ», το νέο βιβλίο του Σουηδού συγγραφέα και μεταφραστή Γιαν Χένρικ Σβαν που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κάπα», σε μετάφραση της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη.

Ο Γιαν Χένρικ Σβαν γεννήθηκε στο Λουντ της Σουηδίας, μεγάλωσε στην Κοπεγχάγη, φοίτησε στα Πανεπιστήμια της Σορβόννης και της Στοκχόλμης και σήμερα ζει και εργάζεται στη Σουηδία και στην Ελλάδα. Το ΝΕΚΟΒ είναι η ιστορία του Γκούναρ Μέλμπεργκ, που παντρεύεται τη μεγάλη του αγάπη, την Αννα από την Αλεξάνδρεια, γίνεται προπονητής της αιγυπτιακής ολυμπιακής ομάδας στίβου και κατόπιν ανταποκριτής της εφημερίδας «Γκέτεμποργκς-Πόστεν» στην Τεχεράνη, την περίοδο της ισλαμικής επανάστασης, ενώ τον στοιχειώνει μονίμως το όνειρό του να γίνει συγγραφέας.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα της εφημερίδας "Ελευθερία". Θα διαβαστούν αποσπάσματα και θα μιλήσουν για το βιβλίο η Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, μεταφράστρια, κριτικός και ο Θεοδόσης Αγγ. Παπαδημητρόπουλος, εκδότης, μεταφραστής. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.