Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 20:38

Εκδήλωση γυναικών από τη Γεωργία: Μια γιορτή... από καρδιάς

Γράφτηκε από την

Μια γιορτή από καρδιάς, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έθιμα της πατρίδας τους, διοργανώνουν το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας οι γυναίκες από τη Γεωργία που ζουν στη Μεσσηνία, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθελοντών της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Φάρις" για τη Στήριξη των Μεταναστών.
Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία των Χριστουγέννων που στη Γεωργία εορτάζονται αύριο, καθώς η χώρα αυτή εκκλησιαστικά ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι, η υπεύθυνη της Επιτροπής  Εθελοντών του Δήμου Καλαμάτας Αννα Σωτηροπούλου, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η έκφραση της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε μεταξύ των εθελοντών του Δήμου Καλαμάτας και των μεταναστών. Τόνισε, επίσης, ότι παρά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, λόγω της κρίσης και των περιορισμένων δυνατοτήτων, η επιτροπή από καρδιάς και με μεγάλο ενδιαφέρον κάνει σημαντικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα των μεταναστών.
Στη συνεχεία, η Γεωργιανή μετανάστρια Tina Kakablishvili, που μένει με την οικογένειά της 10 χρόνια στην Καλαμάτα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και στην Επιτροπή Στήριξης των Μεταναστών. Προσκάλεσε δε μετανάστες και Καλαματιανούς στην παράσταση που, όπως είπε, «ενώνει όλες τις ξενιτεμένες ψυχές και προσπαθεί να τις κάνει να εκφράσουν, με το τραγούδι και το χορό τους, την αγάπη τους για την πατρίδα που νοσταλγούν αλλά και για τη νέα πατρίδα που μένουν. Αγαπάμε πάρα πολύ τον τόπο αυτό, γιατί μας έδειξε πολλή στοργή η Μεσσηνία και η Ελλάδα γενικότερα», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Αλέκος Κολλιόπουλος, που συμμετέχει εθελοντικά σε όλες τις εκδηλώσεις για τη Στήριξη των Μεταναστών, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πολιτισμική σχέση που έχει η Ελλάδα με τη Γεωργία, αλλά και στη βαθιά συγκίνηση που αισθάνεται ο ίδιος κάθε φορά που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις αυτές. Με τη σειρά του κάλεσε επίσης το κοινό της Καλαμάτας να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση των γυναικών από τη Γεωργία, για να μοιραστούν αυτά τα συναισθήματα.
"Οι γυναίκες αυτές που ετοίμασαν την εκδήλωση έχουν έναν ξεχωριστό πολιτισμό, που αγγίζει βαθιές φλέβες της ζωής», κατέληξε ο Αλέκος Κολλιόπουλος.

 

Μαρία Τομαρά