Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 20:09

Λύκειο των Ελληνίδων: "Ευοί-ευάν" το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο

Λύκειο των Ελληνίδων: "Ευοί-ευάν" το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο "Ευοί-ευάν" το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Η διπλή μουσικοχορευτική παρουσίαση αναδεικνύει τη στάση ζωής του "Ευοί-ευάν", που σημαίνει να χαίρεσαι και να ζεις όμορφα, μέσα από αρχέγονα δρώμενα της λαϊκής μας παράδοσης.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στη Σοφία Σπυράτου, ενώ συμμετέχουν 350 χορευτές, μουσικοί και χορωδοί. Αναπαρίστανται λαϊκά έθιμα διονυσιακής προέλευσης, με συμβολικές μιμήσεις, κινήσεις, χορούς, τραγούδια και ενδυματολογικούς κώδικες που απεικονίζουν τη γονιμότητα και την ευημερία. Τα δρώμενα αυτά είναι η επιτομή του λαϊκού μας πολιτισμού, οι οποίοι επιβιώνουν ατόφια μέσα από τους αιώνες. Στην παράσταση συμμετέχει η χορευτική ομάδα, η παραδοσιακή χορωδία του Λ.Ε.Κ. «Καλλιστώ» υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου, μέλη των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λ.Ε.Κ., καθώς και μια 11μελής ορχήστρα.

Τα εισιτήρια διατίθενται για προπώληση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 10 π.μ. έως τις 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., εκτός Σαββάτου.  Τηλ.: 27210 87902.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.