Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 18:42

Πλήθος εκδηλώσεων στην Κυπαρισσία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πλήθος εκδηλώσεων στην Κυπαρισσία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Με πληθώρα εκδηλώσεων όλο το τριήμερο η Κυπαρισσία ετοιμάζεται να γιορτάσει την παντριφυλιακή γιορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το δήμο, το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου «27ος Γύρος της Κυπαρισσίας» με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το βράδυ του Σαββάτου διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας η 8η Λευκή Νύχτα.

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Τη Δευτέρα το πρωί στον ίδιο ναό θα γίνει αρχιερατική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση της εικόνας με κατάληξη στον ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως. Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και μαθητές σχολείων της πόλης.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Κοινότητας Κυπαρισσίας θα υποδεχθούν τους επισήμους προσκεκλημένους για ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κυπαρισσίας.

Το βράδυ της Δευτέρας στις 8 μ.μ., στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία θα γίνει η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών.

Οι συμμετέχουσες χορωδίες είναι: Χορωδία Δήμου Μονεμβασίας, Χορωδία Δήμου Νεμέας, Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Ηγουμενίτσας "ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ", Παιδική Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, Παιδική Χορωδία και Πολυφωνική Χορωδία "Ηδύφωνον" της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας. Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο Κωνσταντίνος Κτενάς, αρχιμουσικός Δήμου Τριφυλίας.