Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 15:17

«Χάρτινο το φεγγαράκι» στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας

«Χάρτινο το φεγγαράκι» στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας

 

Μουσική εκδήλωση με θέμα «Χάρτινο το φεγγαράκι» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Πολεμικού Μουσείου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων.

«Θα ήθελα να πω ότι για μας είναι ιδιαίτερα τιμητικό που σε όλες μας τις εκδηλώσεις αρκετός κόσμος έρχεται και συμμετέχει. Θεωρούμε ότι και το καλοκαίρι θα πρέπει το Πολεμικό Μουσείο να είναι ένα κέντρο πολιτισμού, ένα κέντρο δράσεων και υπό αυτή την έννοια και αυτή η εκδήλωση εντάσσεται σ' όλα αυτά τα δρώμενα τα οποία κάνουμε και στη συνέχεια έχουμε προγραμματίσει. Η εκδήλωση, όπως και όλες οι υπόλοιπες, γίνεται δωρεάν», είπε ο Διευθυντής του Μουσείου, Τχης (ΠΖ) Χρήστος Κορομηλάς, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Η σοπράνο Κωνσταντίνα Κορμά και η πιανίστρια Σοφία Τσόγκα έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με διάφορα είδη μουσικής, όπως άριες, σονάτες, ελληνικά και ρετρό κομμάτια. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης και πιο σύγχρονα κομμάτια. Οι στίχοι είναι σε διάφορες γλώσσες: ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά.

«Η εκδήλωση είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, περιλαμβάνοντας χαρούμενα κομμάτια, αλλά και πιο λυρικά και απαλά. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ ωραία βραδιά. Προσκαλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να έρθει να μας ακούσει και να περάσουμε καλά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έξω, κάτω από τα αστέρια, ελπίζοντας να έχουμε καθαρό ουρανό. Στην αρχή θα παίξουμε ένα τραγούδι που αναφέρεται στο φεγγάρι και είναι στα ιταλικά, και στο τέλος θα κλείσουμε με το «Χάρτινο το φεγγαράκι» που έχει ελληνικό στίχο, ελπίζοντας να τραγουδήσουμε όλοι μαζί κάτω από το φεγγάρι», σημείωσε η Σοφία Τσόγκα.