Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 19:02

Οι Πυλ Λαξ "ταξίδεψαν" την Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Οι Πυλ Λαξ "ταξίδεψαν" την Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας όπου ξεκίνησε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί σήμερα το 2ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ.

Η διοργάνωση φιλοξένησε το Σάββατο το βράδυ τους “Πυξ Λάξ”, μια από τις κορυφαίες Ελληνικές μπάντες η οποία ξεσήκωσε το κοινό και πρόσφερε σπουδαίες μουσικές στιγμές στους χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Την αυλαία άνοιξε την Παρασκευή η Ματούλα Ζαμάνη, ενώ απόψε είναι προγραμματισμένη συναυλία του αγαπητού τραγουδοποιού και ερμηνευτή Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Το 2ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ έχει στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Μεσσηνίας. Οι επισκέπτες βρίσκουν κιόσκια με τουριστικά γραφεία, τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Τοπικά εστιατόρια και μικροπαραγωγοί παρουσιάζουν προϊόντα όπως λάδι, κρασί, ούζο, μέλι, δίπλες, λαλάγγια, κομπόστες, παστέλι και χυλοπίτες. Επίσης, διάφοροι τοπικοί σύλλογοι, όπως χορευτικές ομάδες, φωτογραφικές ομάδες και ο Φιλοζωικός Σύλλογος, παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους. Υπάρχουν επίσης ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα ήθη, έθιμα, μουσική και χορούς της Μεσσηνίας, καθώς και δραστηριότητες για παιδιά.

Η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα με ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι παράδοσης με τη συμμετοχή συλλόγων της Μεσσηνίας και την ορχήστρα του Ιωάννη Παυλόπουλου. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στα σημεία: Rodanthos Rock n Roll Beer Bar, Casablanca Beachbar, Exis cafe, Μάμρα Ρακομπυραρείον, Λούφα μεζεδοτεχνείον και στα βιβλιοπωλεία "Όλα Χαρτί" και “Κονταργύρη”.