Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 13:48

Η συλλογή διηγημάτων «Μάνη νουάρ» παρουσιάστηκε στη Στούπα

Η συλλογή διηγημάτων «Μάνη νουάρ» παρουσιάστηκε στη Στούπα

 

Στη Στούπα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Μάνης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Μάνη νουάρ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Δρόμων".

Η συλλογή διηγημάτων «Μάνη νουάρ» αποτελεί έργο 15 Ελλήνων συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας, οι οποίοι εξερευνούν τη ζωή στην Έξω Μάνη. Στη συγγραφή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι μεσσήνιοι λογοτέχνες Έρικα Αθανασίου και Παναγιώτης Γιαννουλέας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Δυτικής Μάνης, με τον δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο να συντονίζει τη συζήτηση. Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς, των οποίων διηγήματα εμπεριέχονται στο βιβλίο Αντώνης Γκόλτσος και ο Παναγιώτης Γιαννουλέας. Δυο λόγια για τα διηγήματά τους είπαν και οι συγγραφείς που βρέθηκαν για την παρουσίαση στη Στούπα, Έρικα Αθανασίου, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Βασίλης Δανέλης και Γιάννης Ράγκος.

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γεώργιος Χιουρέας, απέστειλε χαιρετισμό -καθώς λόγω υποχρεώσεων βρισκόταν σε άλλη πόλη- και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Μάνη αποτελεί πηγή έμπνευσης για λογοτέχνες και καλλιτέχνες. Τόνισε πως ο τόπος έχει πολλές ιστορίες και θρύλους να αφηγηθεί και η συλλογή «Μάνη νουάρ» αναδεικνύει τη σύνδεση της πραγματικής ζωής με τη φαντασία. Υπογράμμισε ότι ο Δήμος στηρίζει διαρκώς πολιτιστικές εκδηλώσεις που προβάλλουν τη Μάνη σε όλη τη χώρα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά, τις πατρογονικές ρίζες, το φυσικό κάλλος του τόπου, καθώς και τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους.

Κ.Δρ.