Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 16:58

Δράση στην Κυπαρισσία: ”Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού"

Δράση στην Κυπαρισσία: ”Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού"

 

Η δράση "Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού", η οποία υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην Καλαμάτα από το «Βιβλιοταξιδεύουμε» και τη «Φάος» Κοιν.Σ.Επ., θα πραγματοποιηθεί αύριο, 26 Οκτωβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψη δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και με την υποστήριξη των: «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», «Χάρισε Ζωή», ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Την ημέρα αυτή όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας και ευχαριστούμε τους πάνω από 37 εκατομμύρια εθελοντές δότες μυελού των οστών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους, συμβάλλοντας στη μάχη ενάντια στη λευχαιμία, με την ελπίδα να την κάνουμε παρελθόν».