Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 08:25

16 Φεβρουαρίου ξεκινά το Καρναβάλι στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Στις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 το πρωί, στην κάτω πλατεία, θα γίνει η έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη Μεσσήνη. Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του δήμου, ενώ θα παρουσιαστεί το άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου και θα δοθεί χορευτική παράσταση από τοπικούς συλλόγους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλλας, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του καρναβαλιού. Ετσι, την Τσικνοπέμπτη στις 20 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα εμφανιστεί στη Μεσσήνη το άρμα του μπεκρή και στην κάτω πλατεία θα παίζει μουσική ρεμπέτικη ορχήστρα και θα προσφέρονται παραδοσιακά κεράσματα. Δύο μέρες μετά, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί στις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης η εκδήλωση maskarata bike, με τη συμμετοχή των μικρών ποδηλατιστών της πόλης. Την επομένη, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι μικροί καρναβαλιστές δημιουργούν ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας αποκριάτικα αντικείμενα, με την συμμετοχή κλόουν.

Το Σαββατοκύριακο, στις 1 και 2 Μαρτίου, θα διοργανωθεί το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, με τη συμμετοχή παιδιών και επισκεπτών της πόλης. Το βράδυ της Κυριακής, στις 8, θα ανάψουν στις γειτονιές της Μεσσήνης οι παραδοσιακές φωτιές και θα γίνει η περιφορά μαντολινάτας στους δρόμους της πόλης. Στην συνέχεια, στις 9.30 το βράδυ τους Νησιώτες και επισκέπτες θα διασκεδάσει στην κεντρική πλατεία το μουσικό συγκρότημα "J. BOX", παίζοντας έντεχνο - ροκ πρόγραμμα, με ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, θα δοθεί χορευτική παράσταση με τους φουστανελάδες και στις 11 θα ακολουθήσει η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αργότερα το μεσημέρι, στις 3, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα κλείσει με ξέφρενο πάρτι στην πλατεία και τα μαγαζιά της Μεσσήνης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Γ. Δαβίλλα το κόστος των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα κρατηθεί χαμηλά όπως και πέρυσι, εκτιμώντας ότι θα κινηθεί γύρω στις 15.000 ευρώ.

 

 

Ν.Κ.