Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 08:28

Συνεχίζονται "Τα 39 σκαλοπάτια"

Συνεχίζονται "Τα 39 σκαλοπάτια"

Η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ "Τα 39 σκαλοπάτια" του John Bughan παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.30 μ.μ., στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Η γενική είσοδος κοστίζει 10 ευρώ.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Κόκκορης, Αννέτα Παπαθανασίου, Μαρίνα Ταβουλάρη, Γιώργος Τσαπόγας. Τη θεατρική μεταφορά έχει κάνει ο Patrick Barlow, τη μετάφραση ο Κωστής Τσώνος, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Κώστας Κατσουλάκης, τα ηχητικά εφέ ο Νίκος Καραπιπέρης, τους φωτισμούς ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και τη μουσική επιμέλεια η Εύη Γιαννακοπούλου, η οποία είναι και βοηθός σκηνοθέτη.

Υπόθεση: Η γνωριμία του γοητευτικού Richard Hannay με την όμορφη Annabella Smith, σε ένα θέατρο του Λονδίνου, σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς από περιπέτειες με φόντο τη Σκωτία. Χωρίς καλά - καλά να αντιληφθεί τι συμβαίνει, ο Richard κατηγορείται για τη δολοφονία της Annabella και βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα διεθνές δίκτυο κατασκόπων που προσπαθεί να «βγάλει» εκτός Αγγλίας στρατιωτικά μυστικά προς όφελος των Γερμανών. Αναζητώντας την αλήθεια, η ζωή του τυχοδιώκτη Richard θα απειληθεί ουκ ολίγες φορές. Αλλοτε πηδώντας από το τρένο με προορισμό τη Σκωτία και άλλοτε απλώς δραπετεύοντας από το εξοχικό σπίτι στο οποίο φιλοξενείται, ο Richard δεν παραδίνεται εύκολα. Ο στόχος του παραμένει ο ίδιος, όταν μάλιστα στις περιπέτειές του βρίσκει θέση ο έρωτας.

Στο έργο, στοιχεία μυστηρίου, χιούμορ, ρομαντισμού και περιπέτειας εναλλάσσονται, ενώ πάνω από 130 ρόλοι εμφανίζονται επί σκηνής από 5 μόνο ηθοποιούς. 

Για αυτό το Σαββατοκύριακο η παράσταση θα ανέβει μόνο το Σάββατο το βράδυ λόγω της γιορτής της Υπαπαντής.