Σάββατο, 17 Μαϊος 2025 07:44

Αύριο στη Συλλογή Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" - Συζήτηση με την εικαστικό Μαρία Όλγα Βλάχου

Γράφτηκε από την

Αύριο στη Συλλογή Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" - Συζήτηση με την εικαστικό Μαρία Όλγα Βλάχου

Συνέντευξη – συζήτηση με την εικαστικό Μαρία Όλγα Βλάχου και την δραματουργό και πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού θεάτρου Έρι Κύργια θα διοργανώσει αύριο Κυριακή στις 11.30 π.μ. η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών ‘’ Βικτωρία Γ. Καρέλια’’, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η οποία για το 2025 έχει θέμα «Μουσεία και κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή».

Στην εκδήλωση με τίτλο ‘’Παράδοση, τέχνη και τεχνολογία’’ που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της συλλογής (Σταδίου 64–Καλαμάτα) θα συζητηθεί πώς η παράδοση μπορεί να αποτελέσει πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας επ’ ευκαιρία της λήξης της έκθεσης «Remembering the Future: Uncutting Cords». Ανήμερα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο χώρος της Συλλογής «Βικτωρία Γ. Καρέλια» θα παραμείνει ανοιχτός από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τόσο την μόνιμη έκθεση όσο και την τρέχουσα εικαστική έκθεση «Remembering the Future: Uncutting Cords».