Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 08:26

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης

Γεμάτες κέφι θα είναι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος στη Μεσσήνη και στα τοπικά της διαμερίσματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Σάββατο 22 Φεβρουαρίου: 11.30 π.μ. «Maskarata Bike» με τους μικρούς ποδηλατιστές της Μεσσήνης, 5.30 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

- Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 10.30 π.μ. οι μικροί καρναβαλιστές δημιουργούν αποκριάτικες κατασκευές στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης με τη συμμετοχή κλόουν. 10.30 π.μ. τσίκνισμα στην Πλατεία Λευκοχώρας από το Σύλλογο Γυναικών και την Τοπική Κοινότητα Λευκοχώρας. 6 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα "Ρόδον" από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης. 6 μ.μ. παιδικό αποκριάτικο πάρτι αίθουσα "Νεφέλη" από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

- Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 7.30 μ.μ. καλέσματα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Οι Νησιώτες ντυμένοι με παραδοσιακές στολές καλούν τους Καλαματιανούς στο Νησιώτικο καρναβάλι. Διοργάνωση Δήμος Μεσσήνης.

- Σάββατο 1 Μαρτίου: 8 μ.μ. φωτιά στη Βελίκα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από τον Πολιτιστικό Παρεμβατικό Σύλλογο Βελίκας. 8 μ.μ. φωτιά στο Δρακονέρι στην πλατεία του Δρακονερίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρακονερίου. 8 μ.μ. φωτιά στην Πιλαλίστρα στο οικόπεδο Χαράλαμπου Μπουντούρη από την Τοπική Κοινότητα Πιλαλίστρας. 8 μ.μ. φωτιά στη Μάδενα στην πλατεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάδενας. 8 μ.μ. φωτιά στο Νεοχώρι, χορός στις αποθήκες της Συκικής από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου. 8 μ.μ. φωτιά στη Μυρτοποταμιά στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με παραδοσιακά εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρτοποταμιάς «Η Μυρτιά». 8 μ.μ. φωτιά στο Κλήμα στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας με παραδοσιακά εδέσματα από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Το Κλήμα». 9 μ.μ. αποκριάτικος χορός στην Εύα στην αίθουσα "Καλογερόπουλος" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εύας «Ο Αριστοτέλης».

- Κυριακή 2 Μαρτίου 11 π.μ. χορευτικά στην κεντρική πλατεία από το Δημοτικό Χορευτικό Ομιλο Μεσσήνης και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης. 2 μ.μ. αναβίωση χωριάτικου γάμου στην Πλατεία Μαθίας από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαθίας. 6.30 μ.μ. αναπαράσταση της τέχνης του γανωματή στο Δημοτικό Σχολείο Νερόμυλου. 8 μ.μ. φωτιά στο Λυκότραφο στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοτράφου. 8 μ.μ. φωτιά στον Πολύλοφο στην πλατεία από το Μορφωτικό Σύλλογο Πολύλοφου. 8 μ.μ. φωτιά στην Αρσινόη στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρσινόης.

8 μ.μ. φωτιά στην Τρίοδο στην πλατεία από το Σύλλογο Απανταχού Τριοδιτών. 8 μ.μ. φωτιά στο Στρέφι στο χώρο της Συκικής από τον Τοπικό Σύλλογο Στρεφίου. 8 μ.μ. φωτιά στην Εύα στην πλατεία της Εύας με παραδοσιακά εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Αριστοτέλης». 8 μ.μ. φωτιά στο Μαυρομάτι Ιθώμης στην πλατεία Μαυροματίου από το Σύλλογο Απανταχού Μαυροματαίων. 8 μ.μ. φωτιά στη Βαλύρα στην πλατεία από το Σύλλογο Γυναικών. 8 μ.μ. φωτιά στο Μαυρομάτι Μεσσήνης στην πλατεία από την Τοπική Κοινότητα Μαυροματίου. 8 μ.μ. φωτιά στο Σπιτάλι στην πλατεία από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Σπιταλίου και την Τοπική Κοινότητα.

8 μ.μ. φωτιά στην Κορομηλιά στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου από το Σύλλογο Απανταχού Ευρισκομένων Κορομηλιωτών Μεσσηνίας. 8 μ.μ. φωτιά στην Ελληνοεκκλησιά στην πλατεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. 8 μ.μ. φωτιά στο Μαγγανιακό αναβίωση παραδοσιακού καρναβαλιού στην πλατεία του σχολείου από το Σύλλογο Απανταχού Μαγγανιακιτών. 8 μ.μ. φωτιά στην Ανάληψη στο προαύλιο του σχολείου από την Τοπική Κοινότητα. 8 μ.μ. παραδοσιακές φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης, περιφορά Μαντολινάτας στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. 9.30 μ.μ. "J. Box" με έντεχνο και ροκ πρόγραμμα.

- Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου: 8.30 π.μ. πέταγμα χαρταετού στο Φάρο Πεταλιδίου και στη συνέχεια Κούλουμα και βράβευση στην Κεντρική Πλατεία Πεταλιδίου. 10 π.μ. Κούλουμα και πέταγμα χαρταετού στην Εύα στο γήπεδο της Κοινότητας με παραδοσιακή φασολάδα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Αριστοτέλης». 10 π.μ. Κούλουμα και πέταγμα χαρταετού στο Αεροδρόμιο Τριόδου από το Σύλλογο των Απανταχού Τριοδιτών. 10 π.μ. Κούλουμα στη Βαλύρα από το Σύλλογο Γυναικών.

10.30 π.μ. χορευτικό, οι φουστανελάδες του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου χορεύουν στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης. 11 π.μ. αναπαράσταση δίκης και απαγχονισμού Γριά Συκούς από τον Ιμπραήμ Πασά, στην περιοχή της Κρεμάλας, από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης. Κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης. 3 μ.μ. μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης που θα κλείσει με ξέφρενο πάρτι στην πλατεία και τα μαγαζιά της Μεσσήνης. Μαντολινάτα από το «Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης», αναπαράσταση της Βάμενας από το «Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης», Δημοτική Φιλαρμονική, μαζορέτες από το Σύλλογο «Οι φίλοι της Μεσσήνης», άρματα και πεζοπόρα τμήματα σχολείων, συλλόγων και φίλων καρναβαλιστών, λόγος βασιλιά Καρνάβαλου.

Για πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις: Γραφείο Πολιτισμού, Εύη Ντρε 27223 60105, αντιδήμαρχος Γ. Δαβίλλας 6972-448312.