Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 12:48

Εκδηλώσεις την Μεγάλη Εβδομάδα από τη Χορωδία Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις την Μεγάλη Εβδομάδα από τη Χορωδία Τρίπολης

Την ευκαιρία να απολαύσουν τη Χορωδία Τρίπολης θα έχουν οι φίλοι της Ευρωπαϊκής Μουσικής στα πλαίσια της Μ. Εβδομάδας και του Θείου Πάθους σε μία σειρά εκδηλώσεων.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

1. Τη Μ. Τρίτη το βράδυ, ο κόσμος της Τρίπολης και της περιοχής της, θα έχει την ευκαιρία ν' απολαύσει, για ακόμη μία χρονιά, το «ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ» του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, που έγραψε, ο συνθέτης, σε ηλικία 17 ετών, το 1942 στην Τρίπολη και απέδωσε με τη Χορωδία των συμμαθητών του! Αυτή τη φορά, η Χ.Τ. επέλεξε τον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία της πλ. Άρεως, παρουσία του Σεβ. Αλέξανδρου. Όπως πάντα, έχει ενημερωθεί ο μεγάλος Συνθέτης καθώς και «κάποιοι» θιασώτες του Μίκη και του Τροπαρίου του, που, κάθε φορά, έρχονται στην Τρίπολη, επιτούτοις από Αθήνα και από τη λοιπή Πελοπόννησο...!

2. Τη Μ. Πέμπτη το βράδυ, και μετά το 5ο Ευαγγέλιο, στον Ι.Ν. της Αγίας Αικατερίνης του Συνοικισμού Φιλικών, η Χ.Τ. αποδίδει το Αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...» σε σύνθεση, Θεμιστοκλή Πολυκράτη. Τον κατανυκτικό αυτόν Ύμνο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνεπαρθούν μαζί του, όσοι σύρουν τα βήματα τους στην, καθόλου, μακριά, για τέτοια ακούσματα, Αγία Αικατερίνη, αφού τέτοιες ερμηνείες δεν πρέπει να χάνονται...

3. Τη Μ. Παρασκευή το βράδυ, και εμπρός από τις σκάλες του Αγίου Βασιλείου, ενώπιον των χιλιάδων που θα παρακολουθήσουν την Περιφορά των Επιταφίων, η Χ.Τ., εκτός των Εγκωμίων, θα αποδώσει, για πρώτη φορά στην Τρίπολη, τον Ζακυνθινό Ύμνο «Ακατάληπτον εστί»! Θα είναι μια καινοτομία, φέτος, για τη Χ.Τ., και για την όλη εκδήλωση της Περιφοράς των Επιταφίων, στην Τρίπολη!


NEWSLETTER