Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 08:45

Γιορτή ρυζιού στη Σπερχογεία

Την 2η "Γιορτή ρυζιού" διοργανώνει αύριο Παρασκευή 18 Ιουλίου στις  9 μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, στο Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας.

Το παρών θα δώσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και το τμήμα Νομού Μεσσηνίας έτσι ώστε να βραβευτούν οι 3 καλύτερες συνταγές ρυζιού. Με αυτές, οι γυναίκες του χωριού θα εκπροσωπήσουν το Σύλλογο το Σεπτέμβριο στη γιορτή για τα τοπικά προϊόντα που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. 

Οπως είπε στην "Ε" η Λούλα Μαλαπάνη πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών οι κυρίες της περιοχής θα έχουν φτιάξει: γεμιστά, ντολμάδες, ρυζοκεφτέδες, πίτες με ρύζι αλμυρές και γλυκιές, ρυζόγαλο, πίτα με ρύζι, με κρέας και φύλλο χωριάτικο. Το μαγείρεμα θα έχουν αναλάβει 20 γυναίκες από 18 ως.. 80 ετών. Το ρύζι (καρολίνα λευκό) ήταν το τοπικό προϊόν της Σπερχογείας και κάποτε από αυτό ζούσε όλο το χωριό. Σήμερα δυστυχώς έχει μείνει μόνο ένας παραγωγός... Τα υλικά έχουν αγοραστεί από το Σύλλογο και άλλα τα έχουν δώσει ο πρόεδρος της περιοχής και επαγγελματίες. 

Μουσική θα παίξει ο Παναγιώτης Μάλαμας και η ορχήστρα του και θα παρουσιάσει χορούς το Χορευτικό Τμήμα Σπερχογείας. Η βραδιά θα κλείσει με το καλύτερο κέρασμα από όλα... το κοκκινιστό πιλάφι!

Γ.Σαρ.