Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 08:45

Συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ με ενδιαφέρουσες παραστάσεις

Συνεχίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ με ενδιαφέρουσες παραστάσεις

Το φετινό επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο με ενδιαφέρουσες παραστάσεις για το κοινό της πόλης και όχι μόνο.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Σήμερα Σάββατο 19 Ιουλίου στις 8 στο Μέγαρο Χορού στο στούντιο, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, σόλο του Κριστιάν Ριζό "Sakinan goze cop batar" που ερμηνεύει ο Τούρκος χορευτής Κερέμ Γκελεμπέκ.

- Σήμερα και αύριο, Σάββατο και Κυριακή 19, 20 Ιουλίου στις 10 στο Κάστρο, "Badke". Το εγχείρημα υπογράφουν 3 σημαντικά ονόματα της βελγικής σκηνής, ο Κουν Ωγιουστέινεν, χορογράφος των "ballets C de la B", η Χίλντεγαρτ ντε Βέεστ, δραματουργός της ίδιας ομάδας και του Βασιλικού Φλαμανδικού Θεάτρου (KVS) και η Ροζάλμπα Τόρες Γκουερέρο, πρώην χορεύτρια των "Rosas" (της ομάδας της Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ) και των "ballets C de la B", σε συνεργασία με τους 10 Παλαιστίνιους ερμηνευτές του έργου.

- Κυριακή 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, στις 7, στις 8.30 και στις 10 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού στην κεντρική αίθουσα, με την υποστήριξη των Φλαμανδικών Αρχών, "Evaporated Landscapes".

- Τρίτη 22 Ιουλίου, στις 10 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού στην κεντρική αίθουσα, "Πλάνητες" της Πατρίσιας Απέργη.

- Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 10 μ.μ. στο Κάστρο, "Πετρόσουπα" από τον Καλαματιανό συνθέτη Στάθη Γυφτάκη.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

- Το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ανοίγει το αρχείο του και την πλαισιώνει με σειρά επαναλαμβανόμενων προβολών από εκδηλώσεις και παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού της πόλης, ενώ η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη έκπληξη για τους επισκέπτες: μια ολιγόλεπτη χορογραφία με την οποία η νεότατη γενιά της Καλαμάτας καλωσορίζει επισκέπτες και κατοίκους. Η εκδήλωση εμπλουτίζεται με ένα σύντομο χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας με μουσική συνοδεία από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Η χορογραφία είναι της Κατερίνας Κασιούμη, η μουσική της Nadia Boulanger «Lux aeterna». Χορεύουν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας: Δήμητρα Κουφοσωτήρη, Κατερίνα Λαδά, Σταυρίνα Ξιπολίτου, Γεωργία Σπυροπούλου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας είναι στην οδό Μπενάκη και Αγ. Ιωάννου στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας και είναι ανοικτό Τρίτη - Κυριακή 8 - 8, Δευτέρα 1.30 - 8. Οι ξεναγήσεις και το χορευτικό δρώμενο θα γίνουν σήμερα Σάββατο 19 Ιουλίου στις 11 το πρωί και την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 8 μ.μ.

- Με την ευκαιρία των εργαστηρίων χορογραφίας «On the road» και «What If», καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα προβάλλεται χορογραφικό υλικό των ομάδων που συμμετέχουν: Lemurius, Φora etc, Νταλίκα, Πρόσχημα, YELP dance.co, ΖΗΤΑ, Creo. Ως την Πέμπτη στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθημερινά 10 - 1 και 6.30 - 9.

- Παράσταση Εργαστηρίου Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης «What If» που βασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η σκυτάλη». Ολοκληρώνεται με μια τρίπτυχη παράσταση: η δημιουργική ομάδα της Σκυτάλης παρουσιάζει τα 2 κομμάτια που έδειξε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2013. Οι χορευτές που συμμετείχαν στο εργαστήρι «What if» θα χορέψουν πάνω στο υλικό και τις συνθέσεις οι οποίες γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου και το Παιδικό Εργαστήρι θα δώσει τη δική του πινελιά, μεταφράζοντας τις ίδιες δράσεις που συν-κίνησαν και τους επαγγελματίες χορευτές.

Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι: Πωλίνα Κρεμαστά, Πηνελόπη Ηλιάσκου. Συντονίζει η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά. Χορεύουν: Σοφία Κονδυλιά, Εμυ Αμερικάνου, Ευδοξία Λίμνιαλη, Θένια Αντωνιάδου, Βάσια Ζορμπαλή, Εύη Ψάλτου, Αννα Απέργη, Μαρία Παΐζη, Ηρώ Τσιρακάκη, Ελεονώρα Σπυροπούλου, τα παιδιά και οι χορευτές που συμμετέχουν στο εργαστήρι. Ζωντανά συνοδεύει ο μουσικός Απόστολος Λεβεντόπουλος. Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού στο στούντιο. Διάρκεια: 90'.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kalamatadancefestival.gr