Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 21:25

5.000 θεατές απόλαυσαν Αλεξίου και Τσανακλίδου στην Αρχαία Μεσσήνη (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Οταν στον επιβλητικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προστίθενται δυο καλλιτεχνικές παρουσίες όπως η Χαρούλα Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου, τότε το αποτέλεσμα δικαιώνει την όποια ταλαιπωρία του κόσμου μέχρι να φτάσει ως εκεί, αλλά και στο γυρισμό.

Το αρχαίο στάδιο την προχθεσινή βραδιά κατακλύστηκε από νωρίς τόσο που ακόμα κι αν ήσουν εκεί μια ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, με δυσκολία θα έβρισκες να καθίσεις. Αλλά χαλάλι, και το γρασίδι στα πρανή του Σταδίου ήταν μια χαρά!

 

Οι δύο ερμηνεύτριες ανέβηκαν με πολλή θέρμη στη σκηνή, αλλά από το πρώτο κιόλας τραγούδι ο "δαίμων" της τεχνολογίας χτύπησε και ξαφνικά η γεννήτρια δεν έδινε ρεύμα στη σκηνή, άρα όργανα και μικρόφωνα σίγησαν. Αυτό καθόλου δεν πτόησε τις δύο κυρίες, αλλά ούτε και τον κόσμο που χειροκροτούσε δυνατά και τραγουδούσε ακόμα δυνατότερα. Κι όταν το ρεύμα επανήλθε… η Χαρούλα και η Τάνια εναλλάσσονταν στη σκηνή ερμηνεύοντας τα τραγούδια που τόσο έχει αγαπήσει ο κόσμος.

 

Αλλά και τη στιγμή που τραγουδούσαν ντουέτο, ο κόσμος (που σημειωτέον πρέπει να ήταν πέντε περίπου χιλιάδες… ή και κάτι παραπάνω) άναβε τους αναπτήρες, τραγουδούσε μαζί τους, κρατούσε το τέμπο με χειροκροτήματα… μέχρι τη στιγμή που η γεννήτρια βγήκε ξανά εκτός λειτουργίας. 

Τότε, την αμηχανία κάλυψε αμέσως η Τάνια Τσανακλίδου με μια κίνηση. Πήρε τη Χαρούλα από το χέρι, λέγοντάς της "πάμε" και κατέβηκαν από τη σκηνή μαζί με τους μουσικούς πλησιάζοντας τον κόσμο και τραγουδώντας από κοντά, χωρίς μικρόφωνα! 

 

Τότε ήταν που το κοινό τις αποθέωσε και τις εμψύχωσε. "Μην νομίζετε ότι το κάνουμε έτσι σε κάθε συναυλία" είπε με το γνωστό της χιούμορ η Τάνια Τσανακλίδου όταν αποκαταστάθηκε ξανά το πρόβλημα, ενώ η Χαρούλα Αλεξίου συμπλήρωσε "δεν γεννάει πάντα η γεννήτρια". 

Εν κατακλείδι, η συναυλία θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη αν δεν συνέβαιναν αυτές οι δύο διακοπές, που νομίζω ότι "χάλασαν" το κέφι και την ορμή με την οποία ανέβηκαν στη σκηνή οι δύο καλλιτέχνιδες… αλλά στα live όλα μπορούν να συμβούν.

[Oι φωτογραφίες είναι του Αντρέα Γκόνη]

Μ.Τ.