Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 08:46

Ημερίδα για την προστασία των παραδοσιακών οικισμών

Ημερίδα για την προστασία των παραδοσιακών οικισμών

Ημερίδα με θέμα «Προστασία παραδοσιακών οικισμών και σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός» πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μεθαύριο Σάββατο 11 Οκτωβρίου.

Η ημερίδα, που θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, το περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ, την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Καλαμάτας.
Στόχος της, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι «η διερεύνηση των προβλημάτων και των τρόπων προστασίας των παραδοσιακών οικισμών της περιοχής, στο πλαίσιο των σημερινών αναπτυξιακών προκλήσεων», καθώς, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «κατά τις προηγούμενες δεκαετίες ένα μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου μας έχει χαθεί στον βωμό μιας κακώς εννοούμενης ανάπτυξης».
Η ημερίδα απευθύνεται, στο ευρύ κοινό, σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, αρχαιολόγους και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με έργα στερέωσης και αποκατάστασης παραδοσιακών κτηρίων, καθώς και σε εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων της πολιτείας.