Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 08:45

Πειραματική Σκηνή: "Εικόνες μουσικής… σε ηχοχρωμάτων τόπους"

Γράφτηκε από την
Πειραματική Σκηνή: "Εικόνες μουσικής… σε ηχοχρωμάτων τόπους"

Τη μουσική παράσταση του Μάνου Αβαράκη «Εικόνες μουσικής… σε ηχοχρωμάτων τόπους» παρουσιάζει την Κυριακή η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, στις 8.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ο σολίστας θα παρουσιάσει συνθετική δουλειά του πάνω σε ποίηση Νεοελλήνων ποιητών (Π. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Ο. Ελύτη, Ν. Καββαδία, Μ. Πολυδούρη, Γ. Σκαρίμπα, Α. Ασλάνογλου, πλαισιωμένη από λυρικές μελωδίες ποικίλων μουσικών παραδόσεων - Greensleeves, La Llorona, Ederlezi, Scarborough fair κ.λπ.). Θα τον συνοδεύουν οι συνεργάτες του: Αννυ Ονουφρίου στο τραγούδι, Σοφία Καμαγιάννη σε πιάνο, ακορντεόν, μαντολίνο, τραγούδι και Κωνσταντίνος Θεμελής στην αφήγηση - απαγγελία, καθώς επίσης στο τραγούδι, ενώ ο ίδιος έχει επιμεληθεί τα κείμενα και τη σκηνοθεσία.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΔΣ της Πειραματικής στο χώρο του, η πρόεδρος Λέττα Πετρουλάκη σχολίασε πως ο πολιτισμός είναι αυτός που θα μας βγάλει σε ένα νέο, πιο δημιουργικό δρόμο για να αλλάξουμε τον κόσμο. Είπε ακόμη πως φέτος τα παιδιά στα τμήματα είναι πάρα πολλά και πως οι ομάδες έχουν ξεκινήσει... με πολύ γκάζι. "Θέλαμε να δώσουμε με αυτή τη συναυλία μία πρόταση, απέναντι σε όλη αυτή την υποκουλτούρα που προβάλλεται από παντού, όσον αφορά τη μουσική. Ο Μάνος Αβαράκης ήταν δάσκαλος για 20 χρόνια και σολίστας στη φυσαρμόνικα και τη φλογέρα. Εχει δώσει πάνω από 500 συναυλίες και μάλιστα κοντά στο Χατζιδάκι, το Θεοδωράκη, το Λεοντή, το Σαββόπουλο" πρόσθεσε.
Η Ευτυχία Νικολάου στη συνέχεια μίλησε για τους συντελεστές που θα λάβουν μέρος, οι οποίοι είναι το ίδιο αξιόλογοι. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και 6 το μειωμένο.
Η κ. Πετρουλάκη σε ερώτηση σχετικά με την "Ηλέκτρα" και την αγορά της από ιδιώτη είπε πως διαφωνεί, γιατί αυτός ο χώρος πρέπει να είναι ένας χώρος για τα θεατρικά σχήματα και για τον πολιτισμό της Καλαμάτας γενικότερα. Για αυτό το λόγο, όπως είπε, είχε αγοραστεί από το Σταύρο Μπένο πριν από πολλά χρόνια.
Γ.Σαρ.


NEWSLETTER